Screenprotector werkt met iPhone 6s 3D Touch

Screenprotector werkt met iPhone 6s 3D Touch

Een screenprotector zou bij de iPhone 6s en iPhone 6s Plus ook gewoon de nieuwe functie laten werken. De nieuwe iPhones hebben namelijk een nieuwe functie gekregen; 3D Touch. Met 3D Touch wordt het mogelijk om het scherm drukgevoelig te maken. Dat wil zeggen dat het scherm onderscheid zal kunnen maken tussen een zachte en harde druk op het scherm. Hierdoor zou je op een andere manier gebruik kunnen maken van een soort van snelkoppeling. Als je bijvoorbeeld hard op een plek in de navigatie app klikt, wordt je daarheen genavigeerd.

3D Touch moet gewoon werken

3D Touch maakt gebruik van sensoren in het scherm zie elke microscopische afwijking van het scherm waar kunnen nemen. Na de introductie van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus, dachten verschillende bronnen te weten dat het 3D Touch scherm niet zou werken als je gebruik maakt van een screenprotector. Phil Schiller, hoofd van de marketing binnen Apple, weet echter te vertellen dat daar niks van waar is. In een email naar 3D Techtronics zegt Schiller dat de 3D Touch functie van de nieuwe iPhone gewoon zal werken met een screenprotector, zolang de fabrikanten van de screenprotectors zich aan de richtlijnen zullen houden.

Deze richtlijnen stellen dat de screenprotector elektriciteit moet geleiden, niet dikker dan 0,3 millimeter mag zijn en geen luchtspleten mag maken tussen het scherm en de beschermlaag. Apple noemt op de website zelf ook een aantal fabrikanten die de juiste screenprotectors maken voor de iPhone 6s. Wil je dus een screenprotector hebben voor je iPhone 6s, bekijk dan vooral even die goedgekeurde fabrikanten.

Wanneer te koop?

Het kopen van zo’n screenprotector mag nog wel even duren. De iPhone 6s release in Nederland laat namelijk nog wel even op zich wachten. De Verenigde Staten en Duitsland (plus een aantal andere grotere landen) zullen eerder aan de beurt zijn, op 25 september. Nederland zal waarschijnlijk de week erna, op 2 oktober, volgen met de release van de nieuwe iPhone. Die zal dan voor een prijs van 749 euro beschikbaar zijn, al is die prijs nog niet officieel bevestigd.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones