Een screenshot maken met je Samsung Galaxy S8

Een screenshot maken met je Samsung Galaxy S8

Hoe maak je een screenshot met de Samsung Galaxy S8? Het is een bekend probleem dat zich bij elke nieuwe telefoon weer voordoet; het maken van een screenshot. Per mobiele telefoon en merk verschilt het hoe je dat doet. Toch is het wel fijn om te weten hoe.

Zelfs met een Samsung Galaxy S8 wil je af en toe even snel een foto maken van je beeldscherm. Wist je net hoe dat ging bij de Galaxy S7, is de home knop verdwenen! Hoe maak je met je Galaxy S8+ een afbeelding van je beeldscherm (screenshot)? Een screenshot maken is nog super eenvoudig. Je houdt de power knop en de volume naar beneden knop tegelijkertijd in. Bedankt Victor H. van PhoneArena.

Screenshot maken met je Galaxy S8

De nieuwe Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+ zijn twee high-end smartphones van 2017. Hun symmetrische ontwerp is prachtig en het beeldscherm lijkt de volledige voorkant te bedekken. De super slanke bezels rond het de gigantische 5,8 of 6,2-inch Super AMOLED beeldschermen zien er geweldig mooi uit, maar de traditionele home knop ontbreekt. De knop die tot voor kort cruciaal was bij het maken van een screenshot. Vroeger moest je de home knop en power knop tegelijkertijd ingedrukt houden voor een screenshot. Bij de Galaxy S8-lijn is dat anders. Je drukt de volume omlaag knop tegelijkertijd met de powerknop. Wacht vervolgens eventjes totdat je het prachtige beeldscherm van de Galaxy S8 of S8+ ziet oplichten en er is een screenshot gemaakt.

Screenshot opties

Screenshot Samsung Galaxy S8 PlusNadat je een foto van je beeldscherm hebt genomen met je Samsung Galaxy S8+ krijg je vier opties: Scroll, Draw, Crop & Share. De eerste is super handig voor lange pagina’s of lange lijsten met Smoothy ingrediënten. Tik op de ‘Scroll capture’ en telefoon laat het beeld naar beneden scrollen en maakt nog een foto die naadloos aan de vorige wordt geplakt. Draw is ook een handige optie, waarmee je kunt tekenen op het screenshot. Verder heb je de mogelijkheid Crop en kun je het screenshot snel delen.

Vlaggenschip met oneindig scherm

Eind maart verschenen de Samsung Galaxy S8 en de grotere Galaxy S8+. Beide vlaggenschepen hebben een prachtig Super AMOLED Infinity beeldscherm. Het beeldscherm bedekt bijna de volledige voorkant van beide vlaggenschepen. De vlaggenschepen zijn aandreven door de Exynos 8895 processor van Samsung. Het is een van de eerste 10nm processor en behoort tot de snelste Android processors van nu. Naast een super snelle Exynos processor tref je 4 GB werkgeheugen met 64 GB opslag ruimte.

Galaxy S8 Plus

 

Je kunt de Galaxy S8 op 18 april al in huis hebben als je gebruik maakt van de pre-order. Het basis model kost 799 euro en voor de Samsung Galaxy S8+ betaal je 899 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones