Screenshots bevestigen specs Nokia 8

Screenshots bevestigen specs Nokia 8

Wat we eerder hoorden over de Nokia 8 wordt vandaag bevestigd. Het vlaggenschip toont opnieuw zijn gezicht op internet. Ditmaal zien we het aanstaande vlaggenschip voorbijkomen in een serie foto’s. Daarop worden de meeste specificaties die we dachten te kennen bevestigd.

De Nokia 8 wordt de vierde Android-telefoon die Nokia en HMD Global gezamenlijk op de markt gaan brengen. De afgelopen weken hebben we al veel gehoord en gezien van het vlaggenschip. Binnenkort, volgende week woensdag om precies te zijn, wordt hij waarschijnlijk officieel uit de doeken gedaan. Tot die tijd moeten we genoegen nemen met gelekte foto’s en geruchten.

De welbekende lekker SlashLeaks heeft enkele foto’s van de Nokia 8 naar buiten gebracht. Daarbij gaat het niet zozeer om het design van het vlaggenschip, maar de specificaties. De lekker heeft enkele foto’s gemaakt van het instellingenmenu. Geruchten over de hardwarecomponenten worden op deze manier bevestigd. Op softwaregebied zien we daarentegen wel een tegenstrijdigheid.

Specificaties Nokia 8

Wat kunnen we van de Nokia 8 verwachten? We beginnen met het scherm. Deze heeft een resolutie van 2560 bij 1440 pixels (Quad HD) en een pixeldichtheid van 559 ppi. Weliswaar wordt het schermformaat nergens genoemd, maar met een eenvoudige rekensom kunnen we deze uitrekenen. Als we onze berekeningen er op loslaten, komen we uit op een schermgrootte van 5,25 inch. Dat komt overeen met de beelddiagonaal van 5,3 inch die we eerder hoorden. Over het schermtype -LCD of OLED- tasten we vooralsnog in het duister.

Volgens de gelekte foto’s krijgen we onder de motorkap een Adreno 540 GPU. Dat betekent dat we ook een processor van Qualcomm kunnen verwachten. Aangezien de Nokia 8 met Adreno 540 wordt geleverd, betekent dit dat hij vergezeld wordt met de Snapdragon 835. Deze combinatie zagen we eerder in onder meer de Sony Xperia XZ Premium, HTC U11 en OnePlus 5. De chipset wordt aangevuld met 4 GB werkgeheugen. Betekent dit dat het gerucht over een 6 GB RAM model uit de dikke duim gezogen is? Misschien, maar dat hoeft niet. Op een andere foto zien we dat het toestel de productcode TA-1012 heeft. De Nokia 8 werd eerder al in verband gebracht met deze code, maar ook met de codes TA-1004 en TA-1052. Wellicht dat één van deze modellen wel over 6 GB werkgeheugen beschikt.

Tot slot laten de foto’s zien dat de Nokia 8 geleverd wordt met Android 7.1.1 Nougat en het beveiligingsniveau van juni 2017. Eerder hoorden we nog geluiden over Android 8.0. Een eenvoudige verklaring hiervoor is dat het vlaggenschip met Android Nougat wordt geleverd, maar dat medewerkers van Nokia al druk doende zijn met het testen van de volgende grote Android-update. Wie weet krijgt het vlaggenschip vlak na de lancering al de nieuwste Android-versie. Nokia heeft immers beloofd om maandelijks updates uit te brengen om haar toestellen up-to-date te houden.

Over de camera’s leren we vandaag jammer genoeg niets nieuws. Het gerucht gaat dat de Nokia 8 aan de achterkant een dual-camerasysteem krijgt met lenzen van Carl Zeiss. Op foto’s die beroepslekker Evan Blass onlangs verspreidde, is de dubbele camera goed te zien. Tot slot hebben we gehoord dat de Nokia 8 een prijskaartje van ongeveer 520 euro krijgt. Volgende week woensdag hopen we alles te horen over het vlaggenschip, inclusief de releasedatum en het prijskaartje van het vlaggenschip in ons land.

Bekijk het laatste nieuws over Nokia:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones