‘Selfiecamera Samsung Galaxy S8 krijgt autofocus’

‘Selfiecamera Samsung Galaxy S8 krijgt autofocus’

Samsung gaat de selfiecamera van de nog te verschijnen Samsung Galaxy S8 een onderhoudsbeurt geven. Zo wordt de front-camera uitgerust met autofocus. Hiermee wil de Zuid-Koreaanse smartphonemaker de kwaliteit van onze zelfportretten verder verbeteren.

Dat schrijft het Koreaanse ETnews op basis van anonieme bronnen uit de smartphone-industrie.

Nu de Samsung Galaxy Note 7 definitief geflopt is, moet Samsung terugvallen op de vlaggenschepen die begin dit jaar zijn geïntroduceerd: de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Het bedrijf haalt alles uit de kast om deze vlaggenschepen aan de consument te slijten. Zo zijn er momenteel de Upgrade Days. Als je nu een Galaxy S7 koopt, krijg je 50 euro teruggestort op je rekening. De korting bij de Galaxy S7 Edge loopt op tot 100 euro. De actie loopt nog tot en met zondag 4 december 2016.

Maar dat terzijde.

Meestal als we horen dat een fabrikant de camera van een smartphone gaat aanpakken, dan hebben we het over de camera aan de achterkant. Deze heeft de beste specificaties, zoals een hoge resolutie en modernste technieken om snel scherp te stellen. Deze wordt ook niet voor niets de primaire camera of hoofdcamera genoemd.

Selfiecamera met autofocus

Samsung pakt het anders aan. In plaats van de camera aan de achterkant een opknapbeurt te geven, focust het zich op de selfiecamera. Anonieme bronnen vertellen ETnews dat Samsung deze camera gaat uitrusten met autofocus. Hierdoor stelt de cameralens sneller en accurater scherp op je gezicht. Zo zien je zelfportretten er nog scherper en kwalitatief beter uit. Zoals gezegd vinden we deze techniek veelal enkel alleen bij de primaire camera terug, omdat het nogal een kostbare aangelegenheid is om deze te integreren. Omdat je gezicht in de buurt van de lens is als je kliekje schiet, hebben fabrikanten nooit serieus overwogen om autofocus toe te voegen aan de front-camera.

“Steeds meer mensen schieten selfies en de wens om kwalitatief betere foto’s neemt alsmaar toe”, zo vertelt een bron aan de Koreaanse krant. Om zich te onderscheiden van de concurrentie, heeft Samsung volgens hem daarom besloten om autofocus toe te voegen aan de selfiecamera. ETnews meldt dat de gebruikte technologie verschilt ten opzichte van de hoofdcamera. Zo is de autofocus bij de camera aan de voorzijde compacter dan aan de achterkant. De smartphoneproducent wil namelijk niet dat de camera aan de voorzijde uit steekt, iets wat we bij de hoofdcamera meer dan eens hebben gezien.

Samsung Galaxy S8 conceptfoto

Over de Samsung Galaxy S8

Geruchten over de specificaties van de Samsung Galaxy S8 gaan al een tijdje de ronde op internet. Het vlaggenschip verschijnt naar verluidt in twee uitvoeringen: 5.1 inch en 5.5 inch. De eerste variant krijgt mogelijk een display met 2K-resolutie, de tweede een 4K-resolutie. Beide toestellen krijgen een AMOLED-scherm. De Home-knop zou in het scherm verwerkt zijn.

Het vlaggenschip wordt mogelijk aangestuurd door een nieuwe processor in de Exynos 9 reeks of Qualcomm Snapdragon 835. De eerste CPU is bestemd voor de Europese markt, de tweede voor de Amerikaanse consumenten. Daarnaast zou de Zuid-Koreaanse telefoonmaker gekozen hebben voor een nieuwe, krachtige grafische processor: de Mali-G71 GPU. Deze zagen we begin deze maand voorbijkomen in de Huawei Mate 9. Verder kunnen we volgens het geruchtencircuit 6GB werkgeheugen en tot wel 256GB intern geheugen kunnen verwachten.

Verder horen we geluiden over een dual-camerasysteem, geïntegreerde irisscanner en Bixby, een persoonlijke assistent die werkt met kunstmatige intelligentie.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones