17 november 2014 door in Algemeen.

SharpDe Japanse telecomfabrikant Sharp heeft op een presentatie een 4,1 inch-scherm getoond met een zeer hoge resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Smartphonefabrikanten kunnen dit display gebruiken voor kleinere high-end smartphones.

De resolutie die Sharp aan het scherm heeft weten te geven, kan worden gezien als een enorme vooruitgang. Tot nu toe was de hoogste resolutie bij 4,1 inch-schermen 1136 bij 640 pixels, zoals die bij de iPhone 5-serie zit ingebouwd.

Beeldscherm

Volgens de Japanse site Nikkei zou het scherm in 2016 in smartphones moeten verschijnen. Het scherm is een igzo-lcd dat Sharp heeft gemaakt met ltps. Met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels is dat een iets betere resolutie dan bij de LG G3. Het scherm is echter ruim 1,5 pixels kleiner dan bij het vlaggenschip van LG. Dat betekent dat de pixeldichtheid veel groter wordt.

Het display heeft dan ook maar liefst 736 pixels per inch. Ter vergelijking: het scherm dat op dit moment de hoogste pixeldichtheid heeft, is de Samsung Galaxy S5 LTE-A met 575 pixels per inch. De LG G3 heeft een pixeldichtheid van 538 pixels per inch.

Gebruik

Met dit display kan er in de toekomst gebruik worden gemaakt van kleinere smartphones met hoge resoluties. Op het diagonaal van het Sharp-scherm, namelijk 4,1 inch, zijn er geen andere schermen met hoge resoluties te vinden. Het dichtst in de buurt komt nog een Japans toestel, dat met 4,5 inch een full-hd-scherm heeft.

Het is nog niet bekend of fabrikanten daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in het scherm. Sharp is één van de bekendste leveranciers van displays voor smartphones, maar of ook deze display zal worden verwerkt in nieuwe toestellen is nog niet duidelijk.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones