Smartphone camera testsite DxOMark is vernieuwd!

Smartphone camera testsite DxOMark is vernieuwd!

De smartphone camera is voor veel mensen mega belangrijk. Je hebt de smartphone namelijk altijd bij je en kunt de mooiste momenten razendsnel vastleggen. Een van de beste testsites voor smartphone camera’s is DxO Mark. De smartphone pagina van de site is volledig vernieuwd.

Afgelopen maand heeft DxO Mark haar hele smartphone pagina veranderd. DxO Mark is een onafhankelijk camera test website. De onderzoekers doen ontelbare beeldkwaliteit metingen en geven aan de hand daarvan ratings aan smartphone, camera en lenzen. De site is al actief sinds 2008 en je kunt je voorstellen dat ze erg veel kennis hebben op het gebied van camera’s. Om bij te blijven met de kwaliteit van de hedendaagse smartphones zijn de testen gewijzigd en heeft DxO Mark alle oude testen verwijderd. In de komende tijd hopen wij dat de site weer een groot aantal smartphone camera testen laat zien. In het huidige overzicht is Apple hofleverancier en staat Google wederom bovenaan!

Nieuwe DxO Mark smartphone camera test

De laatste jaren zijn smartphone camera’s in razend snel tempo beter geworden. De camera innovaties voor smartphones volgen elkaar in een rap tempo op. Een goed voorbeeld daarvan zijn de dual camera smartphones. Binnen een jaar is het een trend geworden met geweldige voordelen. De iPhone 7 Plus liet bijvoorbeeld als eerste zien, dat je met een smartphone camera tot wel 10x kunt inzoomen zonder beeldverlies. De LG G5 combineerde niet alleen een normale lens maar ook een breedhoek camera voor een nog groter bereik.

Vanwege al die innovaties heeft DxOMark Mobile de beeldkwaliteitstests herzien en uitgebreid. Een van de logische gevolgen van de dual camera’s is de toevoeging van uitgebreide reeks testen voor zoomprestatie en de Bokeh- kwaliteit. De onderzoekers hebben hun testen op allerlei vlakken flink verbeterd. Aan aantal van de topscorende smartphones zijn nu al opnieuw getest.

Google Pixel

Google Pixel weer bovenaan

De grote verrassing van 2016 was misschien wel de Google Pixel. De vlaggenschepen van Google zijn voor het eerst van het softwaremerk zelf. De fabrikant van beide toestellen was HTC en de Taiwanese smartphone maker staat al jaren bekend om uitstekende camera’s. Tijdens de presentatie van het vlaggenschip werd ook bekend gemaakt, dat de smartphone de beste scorende smartphone camera had van DxO Mark. Het was slimme marketing van Goolge om de gerenommeerde site het toestel eerder leveren zodat de site de camera kon testen. Afgelopen jaar werd de Google Pixel echter onttroond met één punt verschil door de HTC U11. Het vlaggenschip van de Taiwanese fabrikant heeft vrijwel dezelfde camera als de Google Pixel op software en enkele afstellingen na. In de nieuwe situatie staan beide vlaggenschepen bovenaan en is Google wederom koploper vanwege het alfabet.

Apple hofleverancier

Op dit moment is Apple nog hofleverancier van de DxO smartphone camera’s. De Amerikaanse fabrikant van premium smartphones staat in de lijst met de iPhone 6, de iPhone 7 en de Apple iPhone 7 Plus. De iPhone 6 staat met 73 punten bijna onder aan de lijst terwijl de iPhone 7 een goede middenmoot is. Het iPhone 7 Plus vlaggenschip schurkt tegen de top aan. De dual camera iPhone scoort met 88 punten een uitstekende derde plaats. De testers hebben daarnaast de Samsung Galaxy S6 Edge getest. Het vlaggenschip van Samsung uit 2015 scoort een goede 82 punten. Het blijft echter nog even wachten tot de testers van DxO Mark de andere smartphones kunnen testen. Hopelijk beginnen ze snel met de eerste dual camera smartphone van Samsung, de Samsung Galaxy Note8.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones