3 december 2014 door in Algemeen.

smartphonesVolgens marktonderzoeker IDC zal de groei van de smartphonemarkt volgend jaar halveren en uitkomen op twaalf procent. IDC verwacht dat eind dit jaar wereldwijd 1,3 miljard smartphones worden verkocht. Volgend jaar zou dat 1,4 miljard zijn. Dat is een groei van 12,2 procent, terwijl de verwachting van dit jaar ligt op 26,3 procent. IDC voorspelt dat de groei eind 2018 nog verder gedaald is en dat er dan 1,9 miljard smartphones worden verkocht.

Lagere smartphoneprijs

Ook zal de gemiddelde smartphoneprijs steeds lager en lager worden. Dat wijt IDC aan Chinese fabrikanten die goedkope toestellen produceren. Denk daarbij aan fabrikanten als Huawei en Xiamoi, die een flinke opmars aan het maken zijn. In korte tijd wisten ze heel wat marktaandeel in handen te krijgen. Xiamoi zou zelfs de op twee na grootste smartphonefabrikant zijn ter wereld volgens marktonderzoeker IHS.

De gemiddelde prijs van een smartphone is nu 297 dollar, omgerekend zo’n 237 euro. In 2018 zou dat aantal op 241 euro liggen, zo’n 193 euro. IDC noemt het “een race naar de bodem”.

Dalend marktaandeel

Ook verwacht IDC een dalend marktaandeel voor Android en Apple. Android’s aandeel zou in 2018 dalen naar 80 procent. Een paar weken geleden schreven we al dat Android met een aandeel van 85 procent aan haar plafond zat. Dit jaar zijn er meer dan een miljard Android-telefoons verkocht. Apple verkocht er 178 miljoen en Windows Phone komt neer op 35 miljoen.

Bron: IDC

 

 

 

 

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones