LG ontkent oververhitting Snapdragon 810-processor

LG ontkent oververhitting Snapdragon 810-processor

Waar Samsung ervan af ziet om de nieuwe Snapdragon 810-processor te gebruiken in de Samsung Galaxy S6, kiest LG ervoor om de chipset wél te gebruiken in de LG G Flex 2, haar nieuwe vlaggenschip. Eerder gaf LG al aan geen problemen te hebben met de nieuwe chipset. Maar veel alternatieven heeft LG ook niet.

‘Wij zijn tevreden’

Woo Ram-chan, LG’s vice-president van de mobiele divisie, heeft aangegeven dat het bedrijf op de hoogte is van de actuele problematiek rondom Quallcomm’s nieuwe Snapdragon-processor. “Desondanks zijn wij heel tevreden met de prestaties van de processor.”  Dat schrijft Reuters.

Bloomberg meldde een dag eerder dat Samsung afstand heeft gedaan van de Snapdragon 810-chipset in de Galaxy S6, de opvolger van de Galaxy S5. In zowel de Europese als de Aziatische variant zou de eigen Exynos-processor van Samsung geplaatst worden.

Tegelijkertijd is dat een uitdaging voor de fabrikant, die graag haar processordivisie een boost wil geven. Deze optie hebben bedrijven als LG en Xiaomi niet, die flink afhankelijk zijn van Snapdragon-chipsets.

Verschil in schermen

Er is wel een belangrijk verschil tussen de nieuwe Galaxy S6 en de LG G Flex 2. LG’s nieuwe speeltje heeft een Full HD-scherm en de Galaxy S6 heeft een quad HD-scherm, wat de oververhittingsproblemen bij de S6 kunnen verklaren. Bij de S6 moet de processor in dezelfde tijd meer pixels pushen.

De nieuwe LG G Flex

De nieuwe, gebogen en stijlvolle LG G Flex werd onlangs getoond op het CES in Las Vegas. Deze maakt een hoop goed ten opzichte van zijn voorganger, welke negatieve reacties kreeg over zijn camera, matige scherm en desondanks hoge prijs. Het gebogen design zou telefoongesprekken een stuk fijner maken.

Het beeldscherm en de camerasensor hebben een flinke boost gekregen. De telefoon is lichter en dunner geworden.  Ook nog leuk om te vermelden: de behuizing van de telefoon heeft een bijzondere coating waarbij kleine, lichte krasjes op de achterzijde uiteindelijk vanzelf weer verdwijnen.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones