Snapdragon 810 koeler dan zijn voorganger

Snapdragon 810 koeler dan zijn voorganger

Kampt de nieuwe Snapdragon 810-processor nu wel of niet met oververhittingsproblemen? Ja, zegt Samsung. Nietes, zegt fabrikant Qualcomm. Onderzoekers namen de proef op de som. De conclusie: de Snapdragon 810 is een stuk minder heet dan zijn voorganger, de Snapdragon 801.

Oververhittingsproblemen

Een tijdje terug gaf Samsung aan dat er aanhoudende oververhittingsproblemen waren met de chipset. Daarom besluit de fabrikant om de eigen Exynos-processor in de verwachte Samsung Galaxy S6 te plaatsen.

Dit werd ontkracht door Qualcomm zelf in een persbericht, waarbij andere fabrikanten zoals LG bijvielen. LG heeft de Snapdragon 810 zelfs gebruikt in de LG G Flex 2 en is naar eigen zeggen zeer tevreden over de prestaties van de chipset.

Testresultaten

De onderzoekers van STJS Gadget Portal hebben beide chips aan een temperatuurtest onderlegd. Dat gebeurde in een kamer van 25 graden. Daarna moesten de processoren aan de slag, bijvoorbeeld door 4K-video’s op te nemen.

Bij de eerste test bereikte de nieuwe Snapdragon 810 de veertig graden celsius, tegenover 45 graden bij zijn voorganger. Bij de tweede test werd het verschil nóg groter: toen bereikte de 810 een niveau van 35 graden, terwijl de 801 de 43 graden aantikte.

Maar..

Toch is het hele welles/nietes tussen Samsung en Qualcomm hiermee niet 100% beslecht.  De onderzoeksresultaten laten namelijk alleen zien hoeveel warmte de processor naar de telefoonbehuizing stuurt.

De telefoon waar de chip in geplaatst wordt, is ook van belang:  deze kan de temperatuur van de chip nog doen oplopen of verminderen.

Bron: GSMArena 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones