Snapdragon 830 monsters 2017 vlaggenschepen blijven uit

Snapdragon 830

DigiTimes meldt dat Qualcomm nog geen monsters heeft verzonden van de Snapdragon 830 processor aan zijn klanten. De krant vertelt dat Qualcomm voor zijn Snapdragon 830 chips waarschijnlijk ook bij TSMC zal moeten aankloppen. Eerdere geruchten maakte melding van een exclusieve partnerschap met Samsung. De Koreaanse fabrikant loopt echter achter op schema en Qualcomm staat nu voor een lastige keuze.

Nu steeds meer smartphone fabrikanten gebruik maken van de snelste 800 Snapdragon serie van Qualcomm, moet de fabrikant zijn deadlines nauwlettend in de gaten houden. Eerdere geruchten suggereerde een intensieve samenwerking tussen Samsung en Qualcomm bij de fabricage van de nieuwe Snapdragon 830. Het tweetal zou hiervoor gebruik maken van het nieuwste 10nm FinFET proces. Dit processor maakt de processor nog sneller en energiezuiniger. Nu blijkt dat Samsung achter loopt op het schema, is Qualcomm misschien wel genoodzaakt over te stappen naar TSMC. In het ergste geval zal de nieuwe Snapdragon 830 volgens de traditionele 14nm FinFET proces gefabriceerd worden.

Snapdragon 830 samples blijven uit

Een nieuw rapport dat vandaag is gepubliceerd in de Chinese Economic Daily News, geeft aan dat de meeste fabrikanten nog geen proef exemplaar hebben ontvangen van de nieuwe Snapdragon 830. De makers van het rapport vermoeden dat Samsung achter loopt in het 10nm productieproces van de Qualcomm Snapdragon 830 processor.

Een achterstand heeft grote gevolgen voor productie en vervolgens natuurlijk de verkoop van de Snapdragon 830 processors. Voordat een fabrikant smartphones kan produceren op basis van een nieuwe chipset moeten zij het silicium eerst uitvoerig testen met monsters van de processor. Er staan een groot aantal fabrikanten in de rij voor de high-end processor van Qualcomm. Zowel Samsung, LG, HTC, Sony, Oppo en Vivo willen de Qualcomm Snapdragon 830 gebruiken voor hun vlaggenschepen van 2017. Met traditioneel de eerste lanceringen rond februari begint tijd schaars te worden.

Samsung niet langer enige fabrikant

Eerder geruchten suggereerde dat Samsung de enige partner was van Qualcomm in de fabricage van de Snapdragon 830 processor. De chipset zal worden vervaardigd door middel van het nieuwste 10nm FinFET productie proces. Deze technologie is pas beschikbaar geworden voor massaproductie. Slechts enkele dagen geleden kondigde Samsung aan, dat het bedrijf begonnen is met massaproductie van chips met behulp van het 10nm FinFET proces. Hoewel die aankondiging liet doorschemeren dat alles op rolletjes liep, blijkt dat er nogal wat vertraging is volgens het rapport van DigiTimes.

Vrijwel alle 2016 vlaggenschepen met een Snapdragon 800 serie

In 2016 gebruikte bijna alle high-end smartphone de nieuwste Qualcomm processors uit de 800-serie. Van de Samsung Galaxy S7 tot zelfs de in september gelanceerde LG V20. Tot de lancering van de beide iPhone 7’s van Apple waren de Snapdragon 820 processor ook heer en meester in de bestaande smartphone benchmarks. Zelfs in het laatste overzicht is de Snapdragon van Qualcomm de processor van 8 van de 10 smartphones.

Het is voor iedereen (behalve Apple en Huawei) te hopen dat Qualcomm niet het volledige productie proces in handen van TSMC hoeft te leggen. TSMC loopt namelijk in de massaproductie van het 10nm FinFET proces achter op Samsung. Het zou dus betekenen dat de Snapdragon 830 zal verschijnen gemaakt middels het 14nm FinFET proces.

Wij houden je op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones