Snapdragon 830 beschikt over super snel Quick Charge 4.0

Snapdragon 830 beschikt over super snel Quick Charge 4.0

De leidende processors van 2016 zijn natuurlijk de Snapdragon 820 en 821. Beide processors beschikken over Quick Charge 3.0. In 2017 verschijnt de Snapdragon 830 met Quick Charge 4.0.

Pas in september werden de processors van Qualcomm onttroond. De beide iPhone 7’s aangedreven door de A10 Fusion processor schoten de beide Qualcomm processor aangedreven vlaggenschepen voorbij. Toch bezit 80% van de snelste vlaggenschepen in 2016 een Qualcomm processor. De vlaggenschepen zijn niet alleen zeer snel, ze zijn ook super snel op te laden. Toekomstige Android vlaggenschepen nog sneller.

Quick Charge 4.0

Langzaam wordt er steeds meer informatie bekend van de Snapdragon 830. De processor wordt waarschijnlijk gemaakt met de nieuwe 10nm techniek. De nieuwe processor beschikt daarbij ook nog eens over Quick Charge 4.0. Niet iedereen zal het er over eens zijn, maar snel laden is wel één van de belangrijke features van de hedendaagse smartphone. Qualcomm heeft dat goed begrepen en ontwikkelde Quick Charge 4.0.

De nieuwe Quick Charge laat smartphones in een nog sneller tempo op. De derde generatie Quick Charge laad op met 28W en het ondersteund ‘Intelligent Negotiation for Optimum Voltage’ (INOV). Deze technologie stemt per apparaat af hoeveel stroom er nodig is en kan hiermee toekomstige vlaggenschepen nog sneller opladen.

Eerste Snapdragon 820

LeEco introduceerde de eerste Snapdragon 820 smartphone, de Le Max Pro. De smartphone werd al in januari van 2016 geïntroduceerd, maar was toen nog niet te koop. De Snapdragon 820 ondersteunt Quick Charge 3.0. Hiermee wordt een vlaggenschip weer opgeladen tot wel 71% binnen 30 minuten. De resterende accucapaciteit heeft alleen bijna even veel tijd nodig als die 70%. Quick Charge 4 maakt het mogelijk om ook dat deel nog sneller op te laden.

We mogen de eerste Snapdragon 830 met deze razend snelle oplaad techniek in het eerste kwartaal van 2017 verwachten. Helaas voor Qualcomm is de komst van de Snapdragon 830 waarschijnlijk iets vertraagd. Vorige maand bleek al dat de test processors nog niet bij fabrikanten aangekomen zijn en dat Samsung achter liep in de ontwikkeling van het 10nm proces.

Quick Charge 4.0

Snapdragon 821

Op dit moment is de Snapdragon 821 van Qualcomm nog de snelste processor binnen de Android aangedreven smartphones. Deze week werd de Huawei Mate 9 gelanceerd. Het nieuwe vlaggenschip van Huawei wordt aangedreven door de Kirin 960 processor. Een processor die in theorie sneller kan zijn dan de Snapdragon. Er is hierover echter nog weinig tot geen data bekend.

Wanneer we het eerste vlaggenschip zien met de Qualcomm Snapdragon 830 is nog onbekend. We verwachten het toestel iets later in 2017 dan januari. Het zal in ieder geval een toestel zijn dat snel opgeladen kan worden.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones