Snapdragon 835 score op Geekbench maakt geen indruk

Snapdragon 835 score op Geekbench maakt geen indruk

Een dezer dagen moest het er van komen, een benchmark score van Qualcomm’s aankomende Snapdragon 835 processor. Helaas valt de eerste tegen.

De nieuwe Snapdragon 835 is gemaakt volgens het gloednieuwe 10nm productieproces. Een proces dat niet geheel zonder slag of stoot gaat, als we de geruchten mogen geloven de laatste tijd. Toch verwacht men dat de nieuwe Android vlaggenschip processor sneller zal zijn dan de huidige topper, de A10 Fusion van Apple. PhoneArena heeft de benchmark score van een toestel genaamd: Essential FIH-PM1 op de kop getikt en dit toestel wordt naar alle waarschijnlijkheid aangedreven door de nieuwe Snapdragon 835. De processor van Qualcomm die de eerste lichting vlaggenschepen in 2017 zal aandrijven. Hoe zou de processor scoren?

Snapdragon 835

Qualcomm maar ook andere fabrikanten testen de resultaten van hun toestellen/processors regelmatig op benchmarks voordat de apparaten überhaupt gelanceerd worden. De test die PhoneArena heeft gespot kan daarom ook een informatie- en benchmark test zijn voor een van de product chipset. Er zullen meerdere testen volgen voor een processor die voorbereid wordt voor levering in het eerste kwartaal van 2017. Men verwacht namelijk de eerste Qualcomm Snapdragon 835 aangedreven smartphone op de CES 2017. Zowel de LG G6, de nieuwe HTC 11 als de Samsung Galaxy S8 zullen beschikken over de snelle processor van Qualcomm.

Dus het resultaat op Geekbench dat PA heeft gevonden klinkt helemaal zo gek nog niet. Maar het toont scores die we toch echt niet verwachten. De benchmark is van de Essential FIH-PM1 die vermoedelijk wordt aangedreven door de Snapdragon 835. Het apparaat heeft een octa-core Qualcomm processor geklokt op 1,9 GHz. De processor wordt bijgestaan met 4 GB aan werkgeheugen en het toestel draait Android 7.0 Nougat.

Teleurstellende Geekbench score Snapdragon 835

De single-core van de Essential FIH-PM1 eindigt op 1.844 punten en de multi-score is 5,426 punten. Resultaten die je niet als indrukwekkend kunt beoordelen. Helemaal aangezien de huidige generatie Snapdragon 821 al dergelijke punten scoort. De Google Pixel bijvoorbeeld scoort 1.883 punten single-core en 4.364 multi-core. De score wordt zelfs nog minder aannemelijk als je kijkt naar het nieuwe vlaggenschip van Huawei, de Mate 9. Met zijn Kirin 960 processor scoort het vlaggenschip zelfs beter dan de vermoedelijke Snapdragon 835. De Huawei Mate 9 scoort 1.949 punten single-core en 6.439 punten in de multi-core test.

Snapdragon 835 Geekbench

Hoe dit mogelijk is, dat ik helaas onbekend. We zullen de FIH-PM1 hiervoor in de gaten moeten houden. Misschien is het apparaat niet goed afgesteld, is het geen Snapdragon 835 processor of misschien zijn de scores bewust laag gehouden. Zeker is in ieder geval dat de SD835 de potentie heeft om de Apple A10 Fusion te verslaan. Dat konden we eerder al op de AnTuTu benchmark zien. Daar scoorde het de nieuwe draak 181.434 punten ten opzichte van 172.644 voor de iPhone 7 Plus.

Het wachten is nu op de eerste Snapdragon 835 aangedreven smartphone. Wie weet tijdens CES 2017.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones