Snelheidstest: iPhone 6s loopt rondjes om de OnePlus 3

Eerder deze week moest de OnePlus 3 de Galaxy S7 Edge al achter zich laten, nu blijkt het budget vlaggenschip niet opgewassen tegen de iPhone 6s.
De resultaten zijn toch een beetje teleurstellend. We verwachten van de OnePlus op zijn minst een close finish met zijn specificaties waaronder het indrukwekkende 6 GB werkgeheugen.

Specificaties OnePlus 3 en Apple iPhone 6s

Nadat C4ETec, een Youtube testkanaal, de Samsung had getest tegen de OnePlus, neemt nu de iPhone 6s het op tegen de OnePlus 3. Voordat we de test bespreken moeten we je eerste enkele specificaties van beide toestellen vertellen. Apple’s 2015 vlaggenschip is voorzien van een dual-core Apple A9-processor met 2 GB werkgeheugen. De OnePlus 3 heeft een krachtige quad core Snapdragon 820 processor van Qualcomm dat wordt bijgestaan door 6 GB werkgeheugen. De OnePlus draait op Android 6 Marshmallow en de iPhone 6s draait op iOS 9. Op grond van de hardwarespecificaties verwacht je dat de OnePlus in een geheugen snelheidstest toch wel de overhand heeft.

OnePlus 3

Strijdende OnePlus 3 en Apple iPhone 6s

Nee dus, de Apple wint de strijd met overmacht van OnePlus. Het gloednieuwe toestel van OnePlus heeft 2,22 minuten nodig om de test te volbrengen terwijl de iPhone 6s hier slechts 1,25 minuten voor nodig heeft. Eén van de redenen, dat de OnePlus 3 zo langzaam is vergeleken met de iPhone, ligt in het geheugenbeheer door OnePlus. De Chinese fabrikant heeft er voor gekozen dat het toestel niet al te veel applicaties in het geheugen houdt en daardoor moeten apps vaker laden. De OnePlus is bijvoorbeeld wel sneller in het laden van de camera vanuit de sneltoets.

iPhone 6s

Bewuste geheugenbeheer keuze OnePlus

Carl Pei, mede oprichter van OnePlus, heeft al gereageerd op het geheugen ‘probleem’ van zijn vlaggenschip. De oprichter vertelt op twitter dat Oneplus bewust heeft gekozen voor een agressief geheugen management. Juist omdat zij geloven dat mensen meer waarde hechten aan batterij duur. Je zult dan genoegen moeten nemen met minder applicaties is het geheugen. De bestuurder erkent dat er mensen zijn die de keuze van het bedrijf niet ondersteunen. OnePlus heeft voor die groep de basis bestanden vrijgegeven van het geheugen beheer. Nu kunnen software ontwikkelaars een sneller management ontwikkelen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones