SoftBank 503LV, Lenovo’s eerste Windows 10 telefoon

SoftBank 503LV, Lenovo’s eerste Windows 10 telefoon

In 2016 zien we een totaal andere kant van het Chinese laptop merk Lenovo. Aan het begin van dit jaar kende velen het merk niet echt als smartphone fabrikant. Al hadden sommigen wel door, dat het Lenovo was achter Motorola. We horen steeds meer van het Chinese merk en ook nu is er nieuws. De Chinese fabrikant maakt namelijk een Windows 10 smartphone, de SoftBank 503LV.

Lenovo en SoftBank

Zoals Lenovo in Amerika zijn Droid varianten van Moto levert, zo zal het bedrijf in Japan voor SoftBank een nieuwe telefoon ontwikkelen. SoftBank is een Japanse multinational in Telecommunicatie. Sinds 2015 behoort het bedrijf tot de 62 grootste bedrijven van de wereld. Softbank sloot in 2008 een overeenkomst met Apple en haalde de iPhone (3G) naar Japan. De Japanse telecom multinational heeft Lenovo gevraagd om een Windows 10-smartphone te produceren voor de Japanse markt. Het lijkt op een eenmalige deal en er is een grote kans dat het toestel de grenzen van Japan niet zal overschrijden.

Lenovo SoftBank 503LV

Dgtalarena vond afgelopen donderdag de aankondiging van de SoftBank 503LV op de Japanse Microsoft pagina. Het toestel ontstaat vanuit een samenwerking tussen Softbank Corp., Lenovo Japan Ltd. en Microsoft Japan Co. Ltd. De drie ondernemingen richten het toestel op zakelijke gebruikers met de nadruk op zakelijk Skypen en Office mobile. Uiteraard zal het toestel over Continuum beschikke. Continuum maakt het mogelijk je smartphone tot werkplek om te toveren zodat je nooit zonder je cruciale bestanden zit. Het apparaat krijgt een luxe behuizing van glas.

SoftBank 503LV

De SoftBank 503LV wordt aangedreven door een Snapdragon 617 octa-core processor maximaal geklokt op 1,5 GHz. Het toestel krijgt 3 GB werkgeheugen en standaard opslag van 32 GB die je kunt uitbreiden met een microSD-kaart tot 128 GB. Het toestel heeft een 5-inch HD 1280 x 720 beeldscherm en beschikt over een 2.250 mAh batterij.

High tech telefoons van Lenovo

Het lijkt er op dat Lenovo geen uitdaging uit de weg gaat. In samenwerking met Google beteugelde het merk Tango in zijn Lenovo Phab2 Pro en liet de wereld voor de eerste keer augmented reality zien. Daarnaast pakte het goed door op de naam van Moto en lanceerde de Moto Z, een toestel met modules die je eenvoudig koppelt. Met Lenovo’s kennis van Windows vanuit de wereld van computers is het natuurlijk helemaal niet zo gek dat het merk nu ook smartphones met Windows maakt.

Het lijkt er op de SoftBank 503LV alleen voor Japan bedoelt is. Maar wie weet ziet Lenovo in Europa ook een zakelijke markt voor een Windows Phone

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding