Sommige Google Pixel telefoons bevriezen spontaan

Sommige Google Pixel telefoons bevriezen spontaan

Na camera- en audioproblemen blijken de Google Pixel en Pixel XL nog meer kinderziektes te hebben. Via de Pixel User Community vernemen we dat de smartphones bij een groot aantal gebruikers soms spontaan vastloopt. Er is kennelijk nog duidelijk iets mis met de software.

Dat ontdekten onze collega’s van Android Police.

Het is de laatste tijd goed raak, zowel bij de Google Pixel als de Google Pixel XL. Beide toestellen worden in verband gebracht met diverse nare problemen. In het begin klaagden gebruikers dat op de meeste foto’s continu een lens flare te zien was: een schittering van de zon. De een vindt dit halo-effect prachtig, de ander wil hier niets van weten. Daarna dook er een bug op waarbij de Pixel en Pixel XL vastliepen zodra iemand een schermafbeelding opstuurde naar de sms- en mms-app die was genomen met de iPhone 7 Plus. Toen dropen de klachten binnen dat er om de haverklap paars/roze blokken en strepen in beeld verschenen als de camera-app werd gebruikt. Tot slot hoorden we eerder deze week dat de vlaggenschepen met een audioprobleem kampen. Zodra je het volume openzet, hoor je een plopgeluid of statische storing. Google zegt de oorzaak van het probleem te onderzoeken en een patch uit te rollen zodra deze voorhanden is.

Bevriezen

Gezien de vele problemen is het niet vreemd dat de Google Pixel en Pixel XL onder een microscoop liggen bij diverse techsites. Zodoende stuitte Android Police op een topic op de Pixel User Community waarbij gebruikers klagen dat hun toestel spontaan vastloopt of bevriest. De vlaggenschepen reageren op geen enkel commando. Of ze moeten hun toestel noodgedwongen opnieuw opstarten, of net zo lang wachten totdat hij wel reageert.

Als je de reacties op het forum doorbladert, is er niet één specifieke app aan te wijzen die verantwoordelijk is voor de problemen. De een zegt dat zijn telefoon blijft steken zodra hij de dialer-app gebruikt, de ander noemt Amazon als boosdoener. Ook Life360’s Family Locator en Pokémon Go worden als boosdoener gezien. Ook Bluetooth en Android 7.1.1 Nougat worden veelvuldig in het rijtje genoemd. Uit een schermafbeelding blijkt dat bij sommigen de Recent App Switcher en Home-knop verdwijnen uit het navigatiemenu. Zoals je ziet is er niet een duidelijke oorzaak aan te wijzen.

De een schrijft dat de problemen tot het verleden behoorden toen ze Life360 Family Locator deïnstalleerden. Bij sommigen lijkt een factory reset of teruggaan naar de fabrieksinstellingen te helpen, maar dat is niet bij iedereen het geval.

Geen reactie

Gezien de diversiteit van de problemen ziet het er naar uit dat we de oorzaak van het probleem bij de software van Google moeten zoeken: het besturingssysteem Android Nougat. Google heeft op diverse reacties van gebruikers gereageerd, maar lijkt in de meeste gevallen geen oplossing voor het probleem te bieden. Eén van de forumleden roept mensen op om de vele problemen via de hashtag #madebygoogle te versturen. ‘Op deze manier krijgen we vast en zeker de aandacht van Google’, aldus het lid.

Specificaties Google Pixel

De Google Pixel heeft een 5 inch AMOLED-scherm met FHD-resolutie en wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 821 quad-core processor. Verder heeft de zoekmachinegigant een Adreno 530 GPU, 4GB werkgeheugen en 32GB of 128GB intern geheugen onder de motorkap geplaatst. Achterop vinden we een 12.3 megapixelcamera, die volgens de benchmark DxO de allerbeste camera heeft van alle smartphones die momenteel verkrijgbaar zijn. Voorop heeft Google een 8 megapixel selfiecamera geïnstalleerd. Verder is de Google Pixel voorzien van USB Type-C aansluiting, vingerafdruksensor, 2770 mAh batterij en IP53 certificering (waterbestendig, dus niet waterdicht). Na de LG V20 is dit het eerste toestel dat standaard op de nieuwste versie van Android draait: Android Nougat.

De Google Pixel XL heeft dezelfde specificaties, maar komt met een groter scherm (5.5 inch) en hogere schermresolutie (Quad HD in plaats van Full HD). Ook heeft batterij meer vermogen dan zijn kleine broertje: 3450 mAh in plaats van 2770 mAh.

De Google Pixel is op dit moment slechts mondjesmaat verkrijgbaar in ons land. De adviesprijs van de basisuitvoering (met 32GB geheugen) bedraagt ongeveer 750 euro, maar vanwege de schaarste gaat hij momenteel over de toonbank voor bijna 850 euro. Het instapmodel van de Pixel XL begint bij zo’n 950 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones