Sommige iPhone X gebruikers ervaren groene streep in scherm

Sommige iPhone X gebruikers ervaren groene streep in scherm

Er circuleren sinds enkele dagen foto’s van Apple iPhone X toestellen rond op internet waarbij een merkwaardige, verticale groene streep aan de linker- of rechterzijde van het scherm te zien is. Over het hoe of wat is nog veel onduidelijk. Apple heeft nog niet gereageerd op commotie die is ontstaan.

Gebruikers die last hebben van het rare verschijnsel plaatsen hier onder meer berichten over op sociale media.

De Apple iPhone X is sinds vorige week te verkrijgen. Of nou ja, verkrijgen is een groot woord. Apple kampt immers met productietekorten en derhalve kan het tot wel vier weken duren voordat je aan de beurt bent indien je nu bestelt. Niet alle mensen die er wél in zijn geslaagd om een toestel te bemachtigen zijn hier echter gelukkig mee, zo blijkt. Sinds afgelopen week circuleren er namelijk foto’s op het internet waarbij een merkwaardige groene streep in het beeldscherm van de Apple iPhone X te zien is. Deze loopt over de gehele lengte van het scherm en bevindt zich aan de linker- of rechterkant. Wat het probleem precies veroorzaakt is nog niet bekend. Gebruikers die last hebben van dit verschijnsel tasten tot nog toe in het duister.

Apple vervangt je toestel kosteloos

Het toestel simpelweg uitzetten en opnieuw opstarten lijkt niet te werken. Voor zover wij er zicht op hebben lijkt het momenteel om minder dan 50 gevallen te gaan. Een persoon die ook last had van het beeldschermprobleem laat op het Reddit-forum weten dat hij met zijn toestel terug is gegaan naar de Apple winkel. Hier is zijn toestel kosteloos vervangen. Dit impliceert dus dat het probleem niet simpelweg met een software-update valt op te lossen. Mocht je dus zelf hinder ondervinden van dit merkwaardige probleem, raden wij je aan contact op te nemen met het verkooppunt. De meeste ‘gedupeerden’ melden dat de groene streep van de een op andere dag ineens in het beeldscherm verscheen.

Over de Apple iPhone X

De Apple iPhone X is de bekroning op tien jaar iPhones. Het toestel is compleet opnieuw ontworpen ten opzichte van zijn voorgangers en brengt de innovatie weer helemaal terug. Niet alleen is de behuizing bijvoorbeeld compleet van glas gemaakt, ook het beeldscherm bestrijkt vrijwel de gehele voorzijde. Het haarscherpe OLED-beeldscherm behoort tot de beste panelen ooit en daarbij is het toestel ook nog eens razendsnel. Dit heeft hij te danken aan de A11 Bionic chipset: de snelste processor van het moment. Tot slot ontgrendel je de iPhone X binnen de kortste keren dankzij de ingebouwde Face ID gezichtsherkenning.

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones