sony-android6-update
19 oktober 2015 door in Sony.

Sony maakte eerder deze maand bekend dat het een preview van de Android 6.0 Marshmallow update uit zal brengen naar 10,000 gelukkige Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact eigenaren. Hiervoor had je je via de site van Sony moeten registreren, en hopen dat je tot de gelukkige hoorde. Als Nederlander was er helaas toch al weinig (of eigenlijk geen) kans, aangezien Sony deze kans bood aan ongeveer alle landen ten noorden van Nederland (IJsland, Denemarken, Zweden, Estland etc.), het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Uitrol duurt enkele weken

Sony geeft aan dat de uitrol van het concept voor Android 6.0 nu begint, maar dat het de uitrol geleidelijk over de aankomende weken verspreid. Sony zal ondertussen ook nieuwe features van Android 6.0 Marshmallow aan de beta-versie blijven toevoegen. Ook heeft Sony een aantal extra plaatsen voor deze beta-versie vrijgegeven, waardoor er toch nog wat extra mensen zich aan kunnen melden. Hier geldt helaas ook weer voor dat dit niet in Nederland zal zijn.

Xperia en Android 6.0

Wanneer Android 6.0 ook in Nederland beschikbaar zal zijn voor de telefoons van Sony, en de wereldwijde uitrol echt begint, is nog niet helemaal duidelijk. Het kan wel tot maart van volgend jaar duren voordat de eerste toestellen de update zullen ontvangen. Sony deed er met de update naar Lollipop ook een half jaar over, wat nu dus ook zeker weer kan gebeuren. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat de Xperia Z3 en Z3 Compact niet de enige telefoons van Sony zullen zijn die de update ontvangen. De lijst waarvan Sony heeft gezegd dat het de Android 6.0 update zal ontvangen, kan je hier vinden.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones