Sony bevestigt Android 6.0 update Xperia Z-serie

sony-android6-update

Sony heeft officieel bekend gemaakt dat een aantal Xperia Z toestellen de update naar Android 6.0 Marshmallow mogen verwachten. Zoals we gister ook al wisten te melden, behoort de Xperia Z3 daar ook toe.

Xperia Z-serie update

Op de eigen website heeft Sony een lijst geplaatst, waar in te zien is welke toestellen de Android 6.0 update gaan krijgen. Wanneer Sony de update naar de smartphones zal brengen, heeft het bedrijf nog niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk zal dit nog wel een tijd duren, gezien het ook een half jaar duurde voordat Sony de Android 5.0 Lollipop update uitgebracht had naar de beloofde toestellen. Overigens zal Sony niet alleen de Xperia Z telefoons van de update voorzien. Een aantal andere komen ook aan de beurt, hieronder in een lijstje weergegeven:
Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Premium
– Sony Xperia Z4 Tablet
Sony Xperia Z3 Plus
Sony Xperia Z3 (& Tablet Compact)
Sony Xperia Z3 Compact
Sony Xperia Z2 (& Tablet)
– Sony Xperia M5
Sony Xperia C5 Ultra
Sony Xperia M4 Aqua
Sony Xperia C4

Een flinke lijst dus van telefoons waarvan Sony de Android 6.0 update uit zal brengen. Zoals gezegd maakt Sony helaas niet bekend wanneer de uitrol zal beginnen, en ook niet welke toestellen de update als eerst kunnen verwachten. We kunnen wel aannemen dat de Xperia Z5-serie de update als eerste mag ontvangen, gezien dat de nieuwste telefoons van Sony zijn. Maar hoe veel later de andere telefoons (en tablets) zullen volgen, is nog niet bekend.

Android 6.0 update

Vorige week bracht Google officieel de Android 6.0 update vrij voor ontwikkelaars. Fabrikanten als Samsung, HTC en LG kunnen dus ook gaan werken aan de update. Momenteel zijn de Nexus toestellen de enige die over de nieuwste versie beschikken, zoals altijd het geval is met de Nexus telefoons. Welke fabrikant als eerste de update uit zal rollen, zal spoedig gaan blijken. Voor het einde van 2016 mogen we toch zeker wel verwachten dat er toestellen de update hebben.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones