Stapt Sony in de dual hoofdcamera trend?

Stapt Sony in de dual hoofdcamera trend?

De krachtige Xperia smartphones van Sony zijn de laatste jaren nog altijd uitgerust met één enkele camera. Het is dan natuurlijk wel een flinke camera, maar wie wil er nou niet dat de Japanse fabrikant ook dual hoofdcamera trend instapt. Zal 2018 dat jaar worden?

Een ding is zeker, Sony stapt aankomend jaar van het omni-balance ontwerp af. De laatste concepten van Concept Creator tonen een mogelijke invulling van het nieuwe concept. Zoals je ziet, zijn de basis lijnen behoorlijk trouw gebleven aan de strakke Sony Xperia toestellen. De ontwerper verwacht een totaal andere achterkant. Vroeger vond je de camera in de linker boven hoek strak weggewerkt. In het nieuwe ontwerp verwacht men een dual camera in het midden. Het zijn twee aparte camera uitsparingen en het ontwerp heeft iets weg van de Huawei Mate 10 Pro.

Sony Xperia Dual camera Cyber Shot

Sony Xperia met dual camera

Zou het kunnen? Dat we tijdens het Mobile World Congress 2018 ( MWC2018 ) de eerste Sony Xperia zien met dual camera’s? Of betekent het einde van omni-balance ook het einde van Xperia en begint de Japanse smartphone fabrikant een nieuwe lijn? De onderstaande 3D render van Concept Creator geeft geen antwoorden, maar een prachtige indruk van het design van de aankomende Sony Xperia. Het vlaggenschip krijg een prachtige full screen ontwerp en is voorzien van twee hoofdcamera’s met een groot aantal sensoren. Concept Creator noemt het toestel de Sony Xperia Cyper Shot en refereert daarmee naar de compact camera’s van de fabrikant. De camera’s van het Japanse merk staan al jaren bekend als zeer goede camera’s en het wordt interessant om de prestaties te zien van een dual hoofdcamera van het merk.

Verwachte specificaties

Vorig jaar was het Sony die tijdens het MWC 2017 de eerste smartphone aankondigde met een Snapdragon 835 processor. De Sony Xperia XZ Premium is een krachtig vlaggenschip aangedreven door de krachtige processor van Qualcomm. Je mag aannemen dat het Japanse merk ook aankomend jaar de laatste generatie Snapdragon processor gebruikt. We mogen daarnaast aannemen dat het Japanse merk overstapt op het bezelloze ontwerp. Een groot voordeel aan de grote beeldschermen is natuurlijk, dat de telefoon kleiner blijft. Daarnaast zijn de toestellen ideaal voor films vanwege het 18:9 aspect ratio. Wie anders dan Sony heeft er veel baad bij, dat mensen films kijken.

Kortom we mogen een beeldscherm van 5,5 inch of meer verwachten met QHD+ resolutie. De krachtbron wordt vermoedelijk een Snapdragon 845 processor van Qualcomm en aan de achterkant zien we twee flinke camera’s. Het besturingssysteem is Android 8 Oreo en waarschijnlijk blijft Sony nog bij 4 GB aan werkgeheugen al zal 6 GB volgend jaar waarschijnlijk de standaard worden.

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones