‘Sony F833X wordt op IFA gepresenteerd als Sony XR’

Sony

Zo’n twee weken geleden zagen we het nieuwe vlaggenschip van Sony, de Sony F833X, via GFXbench voorbijkomen. Even later doken er eveneens foto’s op via een Kroatische Marktplaats waarop het toestel te zien zou zijn. Nu duiken er geruchten op dat het toestel onder de noemer Sony Xperia XR wordt gepresenteerd op de IFA-beurs in Berlijn.

2016 gaat voor Sony de boeken in dat het afscheid nam van de merknaam Xperia Z en zijn vlaggenschepen voortaan uitbrengt onder de noemer Xperia X. Zo hebben we de afgelopen paar maanden onder meer de Sony Xperia X, Sony Xperia XA, Sony Xperia XA Ultra en Sony Xperia X Performance voorbij zien komen. Inmiddels kun je ze al geruime tijd in ons land kopen of afnemen in combinatie met een bel- en data-abonnement.

Specificaties Sony F833X

Ondanks dat het Japanse elektronicaconcern haar assortiment flink heeft uitgebreid met diverse high-end toestellen, lijkt het bedrijf nog niet klaar te zijn voor dit jaar. Zo zagen we enkele weken geleden de Sony F833X voorbijkomen. Dit moet het nieuwe toptoestel van Sony worden, de opvolger van de Sony Xperia X Performance.

Volgens GFXbench krijgt het toestel een 5.1 inch FHD-scherm met FHD-resolutie. Onder de motorkap zou een 64-bit Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor schuilgaan die geklokt is op 2.1GHz. Verder vinden we onder de kap volgens de benchmark een Adreno 530 GPU, 3GB RAM en 32GB intern geheugen. De primaire camera zou een resolutie van 23 megapixels hebben, de front-facing camera 13 megapixels. Verder krijgt de Sony F833X vermoedelijk een NFC-chip en USB Type-C aansluiting en draait hij op Android 6.0.1 (Marshmallow).

Sony Xperia XR

Sony F833X is uiteraard een codenaam die medewerkers intern gebruiken om het toestel te typeren. Als het toestel daadwerkelijk onthuld wordt, krijgt hij een andere naam. Volgens PhoneRadar wordt het toestel omgedoopt tot de Sony Xperia XR.

Waarschijnlijk krijgen we het toestel te zien op de IFA-beurs in Berlijn. Sony heeft woensdag bevestigd dat het daar een persconferentie houdt, op donderdag 1 september om 13:00 om precies te zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones