Sony hervat uitrol Android Nougat

Sony hervat uitrol Android Nougat

Wachtte je al vol spanning totdat Sony Android 7.0 Nougat zou uitrollen voor de Xperia Z3+, Xperia Z4 Tablet of Xperia Z5 serie? Dan hebben we goed nieuws voor je. Sony pakt de draad weer op en is opnieuw begonnen met de uitrol van de nieuwste Android-versie. Als het goed is kun je binnenkort zelf aan de slag met Android Nougat.

In januari maakte Sony vol trots bekend dat het was begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z4 Tablet en gehele Sony Xperia Z5 reeks. Maar na slechts enkele dagen moest het Japanse elektronicaconcern noodgedwongen de uitrol staken. Gebruikers hadden geklaagd dat ze problemen hadden met het afspelen van audio via applicaties van derden en dat ze niet langer beveiligde gegevens van hun microSD-kaart konden lezen. Zo meldde Sony via Twitter dat gebruiksvriendelijkheid hun eerste prioriteit is en dat de uitrol weer hervat zou worden zodra de problemen waren verholpen.

Uitrol Android Nougat voortgezet

Inmiddels zijn we ruim twee weken verder en ziet het er naar uit dat Sony een oplossing heeft gevonden voor de eerder genoemde problemen. Verschillende gebruikers melden tegenover Xperiablog.net dat Android Nougat weer wordt uitgerold naar de Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z4 Tablet en Sony Xperia Z5 serie.

Android 7.0 Nougat brengt een groot aantal nieuwe features naar de vlaggenschepen van Sony. Zo kun je voortaan twee applicaties tegelijkertijd naast elkaar openen, wat enorm handig is als je snel wil multitasken. Ook is het met de nieuwste Android-versie nog makkelijker om video’s, foto’s en audio vast te leggen en te versturen vanuit de berichtenapp. De camera interface ziet er anders uit en komt met een nieuwe selfietimer voor als je zelfportretten wil schieten. Verder is het energiemanagement verbeterd en is Google Now geïntegreerd in de Xperia Launcher. Jammer genoeg bevat de update niet de beveiligingspatches voor januari.

Zorg dat je voldoende opslagruimte hebt gereserveerd voor de update. Deze is maar liefst 1.3 GB in omvang. Is dat geen probleem, maar heb je nog geen melding gekregen dat de update voor je klaarstaat? Ga dan naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update en tik op Controleren. Als Android Nougat beschikbaar is krijg je daar een melding van. Hang ook je smartphone aan de oplader, of zorg dat hij ten minste voor de helft is opgeladen voordat je het updateproces start. Houd er tot slot rekening mee dat je ongeveer tien minuten tot een kwartier niet bereikbaar bent. Naast de nieuwste Android-versie moeten namelijk ook alle geïnstalleerde apps worden geoptimaliseerd en dat neemt enige tijd in beslag.

 

Heb jij Android 7.0 Nougat al binnengehaald?

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones