Sony: ‘In 2017 moeten de Xperia’s winst maken’

sony-xperia

Sony heeft het de afgelopen jaren lastig gehad, en heeft dat eigenlijk nog steeds wel. De CEO van het bedrijf, Kazuo Hirai, heeft gezegd dat de Xperia lijn van Sony in 2017 winst op moet gaan leveren, anders zou het bedrijf andere opties gaan bekijken. Zo meldt hij aan persbureau Reuters. In het verleden gingen er al geruchten dat de Xperia divisie verkocht zou worden, maar dat sprak Sony toen zelf tegen. Sony is overigens niet de enige fabrikant die het lastig heeft. Ook HTC en Blackberry hebben het nog niet heel erg goed, en zij hopen niet de kant op te gaan waar Nokia heen is gegaan.

Toekomst van Xperia divisie

Momenteel maakt Sony dus geen winst op de verkochte smartphones. Dit gebeurt al een aantal jaar niet meer, maar er is wel weer een stijgende lijn te zien. Het verlies dat het bedrijf draait, wordt wel elk jaar minder. Voor volgend jaar zal Sony zwarte cijfers moeten gaan draaien, anders kan het wel eens het einde van de Xperia smartphones betekenen.

Maar zo ver is het ondertussen nog niet. Volgens Hirai heeft het herstructureren van de mobiele divisie van Sony namelijk geholpen. Sony is hier al drie jaar mee bezig, en dit zou mede het ‘succes’ bepalen van de dalende verliezen. Hoewel Sony al drie jaar bezig is met de hervormingen, is dit nog steeds niet klaar.

Mocht het inderdaad zo zijn dat Sony in 2017 nog geen winst maakt, en dat het bedrijf besluit om de mobiele tak te verkopen, dan is er nog een hoop niet duidelijk. Zo valt nog te zien wat er gaat gebeuren met nieuwe updates voor de telefoons, en of de huidige telefoons nog wel verkocht gaan worden. We zullen nog een tijdje afwachten tot we hier meer duidelijkheid over ontvangen. Financiële resultaten van Sony spelen hier dan een erg belangrijke rol in.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones