6 september 2014 door in Sony.

SonyTelecomfabrikant Sony heeft op de IFA technologiebeurs in Berlijn een nieuw toestel in de Xperia-lijn aangekondigd. Het zou gaan om de Sony Xperia E3, een instapmodel in de bekende smartphonelijn. De telefoon lijkt in veel op de Sony Xperia Z3, maar de E3 zal een stuk goedkoper zijn dan zijn duurdere broertje.

Budgetsmartphone

Volgens de Japanse smartphonemaker heeft de Sony Xperia E3 het gemak en design van de Xperia Z3, maar de prijs van een budgetsmartphone. Het toestel combineert degelijke hardware met een lage prijs. Ondanks de budgetprijs ondersteunt de Xperia E3 wel 4G. Daarmee wordt het één van de goedkoopste 4G-smartphones.

Specificaties

De specificaties van de Xperia E3 worden nu al vergeleken met die van de Moto G. Het toestel draait op de nieuwste versie van Android, 4.4 KitKat, in combinatie met Sony’s Timescape UI. Het scherm van de E3 is 4,5 inch groot en heeft een resolutie van 480 bij 854 pixels. Met de camera op de achterzijde kunnen foto’s worden gemaakt met 5.0 megapixel, en op de voorkant zit een VGA-camera.

Verder heeft de nieuwe Xperia een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1,2 GHz. De telefoon beschikt over 1 GB RAM en een intern geheugen van 4 GB, eventueel uitbreidbaar met microSD.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd zal de Xperia E3 een stuk goedkoper worden dan de Xperia Z3. De adviesprijs ligt dan ook op slechts 169 euro. Wanneer het toestel precies in de winkels zal liggen, is nog niet bekend. Verwacht wordt echter dat de release dit najaar zal plaatsvinden. De Sony Xperia E3 zal verkrijgbaar zijn in het koper, lime, wit en zwart.

Sony Xperia M3

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones