2 september 2015 door in Sony.

Op de IFA beurs heeft Sony tijdens een eigen presentatie drie verschillende Xperia Z5 telefoons aangekondigd. De Sony Xperia Z5, de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium. Vanaf oktober van dit jaar is het mogelijk om de toestellen in Nederland te kopen.

De Xperia Z5 lijn is de opvolger van de Xperia Z3+ en de Xperia Z3 Compact. Hoewel er ook een Z4 uitgebracht is door Sony, is die nooit buiten China te koop geweest. Vandaar dat de Z5 serie de opvolger is van de Z3 serie.

Over de Xperia Z5 familie

Het vlaggenschip van Sony is voor het volgende jaar de Sony Xperia Z5. Het design laat al weer duidelijk zien dat het om een Sony telefoon gaat, gezien het feit dat die de laatste tijd vrijwel niet veranderd is. Bij de Z5 heeft Sony wel wat meer moeite gedaan om het design wat anders te laten maken, door kleine veranderingen door te voeren. Zo heeft het toestel een mat uiterlijk, in plaats van het glimmende wat we gewend waren. Hierdoor zullen krasjes en andere oneffenheden waarschijnlijk minder opvallend zijn. Deze update voor het design geldt overigens ook voor de Xperia Z5 Compact. Sony heeft besloten om de Z5 Premium niet van een mat design te voorzien, en heeft dus nog een glimmende achterkant.

sony-xperia-z5

Specificaties

Hoewel de drie toestellen veel van elkaar verschillen, zijn er genoeg overeenkomsten te vinden. Vooral op het gebied van de specificaties verschillen ze niet zo heel erg veel van elkaar, op het scherm na. De Sony Xperia Z5 Compact krijgt van Sony een 4,6 inch scherm mee met een HD resolutie, de Xperia Z5 krijgt een 5,2 inch scherm met een Full HD resolutie en de Xperia Z5 Premium krijgt een 5,5 inch scherm met een resolutie van maar liefst 3840 x 2160 pixels. Waar we nog niet helemaal gewend zijn aan een QHD scherm (2560 x 1440 pixels), besluit Sony om er alvast nog een schepje bovenop te doen. Hiervoor zijn we dan wel benieuwd wat er gaat gebeuren met de batterijduur, als er zo veel pixels moeten worden voorzien van energie. Over de batterij gesproken, die heeft een capaciteit van 2700, 2900 en 3430 mAh respectievelijk voor de Z5 Compact, Z5 en Z5 Premium.

Verder zijn de specificaties van de telefoons hetzelfde, dat wil zeggen:
– Snapdragon 810 octa-core processor
– 3 GB werkgeheugen
– 32 GB interne opslag met mogelijkheid tot uitbreiding door middel van een microsd kaart
– 23 megapixel camera achter (met een autofocus van 0.03 seconden!), 5 megapixel camera voorop
– Android 5.1 Lollipop

Verder is er op alle toestellen een vingerafdrukscanner te vinden, op de aan/uit knop aan de rechterkant van het toestel. Dit heeft als voordeel dat je vaak meteen bij de scanner kan, omdat de meeste mensen hem vaak in hun rechterhand vast hebben.

Sony Xperia Z5 release en prijs

De release van de nieuwe telefoons van Sony zal in oktober plaatsvinden. Wel is het nu al mogelijk om een pre-order te plaatsen. De Xperia Z5 Compact kan je krijgen voor een adviesprijs van 599 euro, de Xperia Z5 voor 699 euro en de Xperia Z5 Premium voor, je raadt het al, 799 euro.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones