5 juli 2014 door in Sony.

SonySony heeft in Tokio de nieuwe Xperia C3 aangekondigd. Deze smartphone legt de focus op de steeds populairder wordende selfies. Met een frontcamera van maar liefst 5.0 megapixel wordt het al de ‘selfie-smartphone’ genoemd. De frontcamera beschikt naast heel veel megapixel ook nog eens over een flitser. Dat maakt dit toestel optimaal voor foto’s van jezelf, zonder dat daarbij de kwaliteit verloren gaat.

Specificaties

Uiteraard beschikt het toestel ook over een camera op de achterkant. Die zal een lens van 8.0 megapixel krijgen. De overige specificaties van de Xperia C3 maken het tot een midrange-toestel. Zo beschikt de smartphone over een 5,5 inch scherm met een HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels. De telefoon weegt 150 gram en is 7,6 millimeter dik. De Xperia C3 draait op een Snapdragon 400 processor met een snelheid van 1,2 GHz. Daarnaast beschikt het toestel over 1 GB aan werkgeheugen en 8 GB intern geheugen. Het is mogelijk om met een microSD-kaart het geheugen uit te breiden.

Selfies

Met deze nieuwe selfie-smartphone speelt Sony in op de populaire trend waarbij er bij allerlei gelegenheden foto’s met de frontcamera worden gemaakt. Ook in Azië is het maken van selfies razend populair, wellicht nog populairder dan in Nederland. Men gaat daar zelfs zo ver om telefoons op een bezem of een andere stok te plaatsen, om zo via de zelfontspanner nog beter foto’s te kunnen maken. Het bedrijf verwacht dan ook dat de Xperia C3 met open armen zal worden ontvangen.

Prijs en beschikbaarheid

Hoeveel het toestel gaat kosten is nog niet bekend. Vooralsnog zal Sony zich vooral richten op de Aziatische markt. Het is nog maar de vraag of de C3 ook in Nederland verkocht zal gaan worden.

Xperia C3

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones