Sony komt met Xperia Z4 en Z4 Ultra

Sony XperiaSony komt in januari met twee nieuwe toestellen. Het zou gaan om de Xperia Z4 en de Xperia Z4 Ultra. Dat meldt de doorgaans goed ingelichte telecomwebsite Phonearena.com op basis van anonieme bronnen rondom de betrokkenen.

Beide smartphones zouden aan het publiek worden getoond tijdens de gadgetbeurs CES in Las Vegas, begin januari. Volgens de bronnen zouden de toestellen op zondag 4 januari ’s nachts op een persconferentie van Sony aldaar gepresenteerd worden.

Xperia Z4

De Xperia Z4 moet worden uitgerust met een 5,4 inch qhd-scherm van 2560 bij 1440 pixels, een resolutie waar nog maar weinig toestellen over beschikken. Het toestel zal draaien op de Snapdragon 805-chip waarmee ook de LG G3, Galaxy Note 4 en Nexus 6 zijn uitgerust. Aanvankelijk werd gedacht aan de Snapdragon 810-processor, maar deze processor is waarschijnlijk nog niet breed beschikbaar als de Xperia Z4 wordt geïntroduceerd.

De Z4 zou beschikken over een camera met 20.7 megapixel, evenveel als waar de Xperia Z3 over beschikt. De camera wordt echter uitgerust met een nieuwe sensor en twee toevoegingen aan de lens die de opvang van licht beter zouden moeten regelen. De selfiecamera zou foto’s kunnen maken met 4.8 megapixel.

Op gelekte foto’s is te zien hoe het uiterlijk vorm zou zijn gegeven. Zo worden de randen onder het scherm iets dunner.

Xperia Z4 Ultra

Naast de Xperia Z4 zou Sony ook met de zogenaamde Z4 Ultra komen. Deze smartphone zou beschikken over een 5,9 inch scherm met dezelfde resolutie. Het toestel zou draaien op dezelfde processor als de ‘normale’ Z4, maar krijgt een camera van 16.0 megapixel. Opvallend gegeven is dat de behuizing van de telefoon slechts 5,7 millimeter dik zou zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones