Sony kondigt camera met 192 focuspunten aan

SonySony heeft een nieuwe 21 megapixelcamera aangekondigd met maar liefst 192 focuspunten. Deze moet het fotograferen naar een next level brengen. De zogeheten IMX230 EXMOR RS-camerasensor heeft een ingebouwde phase detection autofocus. Daarmee zoomt de camera razendsnel in op meerdere punten. Dit zorgt voor betere kwaliteitsfoto’s en minder wazige filmpjes. Het zou zomaar eens kunnen dat de Sony Xperia Z4 deze camerasensor meekrijgt.

Met de 192 focuspunten kun je op verschillende plekken inzoomen en dat kost de sensor niet veel moeite. En dat is ook weer voordelig voor je filmpjes omdat bewegende beelden veel scherper worden.

Al meerdere high-end toestellen van dit moment (bijvoorbeeld de iPhone 6) hebben een camera met phase detection autofocus. De 192 focuspunten geeft echter een unieke draai aan de sensor.

Behalve de camera van 21 megapixel komt er ook een variant met 16 megapixels voor de goedkopere smartphones. Volgens Sony is de nieuwe camerasensor verkrijgbaar vanaf april 2015.

Xperia Z4

En de verwachte Xperia Z4? Krijgt deze telefoon de nieuwe camerasensor mee of de oude van de Xperia Z3? We wachten het belangstellend af! Mocht de Z4 de nieuwe camerasensor meekrijgen, dan zullen we nog even moeten wachten voor de presentatie van de telefoon aangezien de sensor pas in april verschijnt.

In ieder geval niet onwaarschijnlijk, aangezien Sony haar beleid richt op jaarlijkse vlaggenschepen. Overigens werd de Sony Xperia Z2 gepresenteerd in februari, maar deze kwam ook pas in april op de markt.

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones