Sony kondigt de Xperia L1 aan

Sony heeft een nieuwe midrange smartphone toegevoegd aan hun assortiment. Het gaat hierbij om de Xperia L1, de opvolger van de Xperia L welke in 2013 op de markt verscheen. De nieuwe Xperia L1 moet eind april leverbaar gaan worden en krijgt een adviesprijs van € 199,- mee. Ook deze nieuwe smartphone van Sony zal gaan werken op Android 7.0.

Hardware

De nieuwe Xperia L1 is ten opzichte van zijn voorganger flink gegroeid. Zo krijgt de Xperia L1 nu een 5.5 inch touchscreen mee met een maximale resolutie van 1280 x 720 pixels. Voor de rekenkracht heeft Sony gekozen voor een 1.45 Ghz quadcore processor van MediaTek. Deze processor kan rekenen op 2 GB werkgeheugen en standaard beschikt deze smartphone over 16 GB opslagcapaciteit. Zoals wij het gewend zijn vanuit Sony krijgt ook deze Xperia L1 een tweetal krachtige camera’s mee. Aan de achterzijde treffen wij een 13 megapixels camera aan en aan de voorzijde een 5 megapixels camera.

Ontwerp

De nieuwe midrange smartphone ligt qua ontwerp nu meer in de lijn van nieuwe modellen. Zo zien wij op deze smartphone nu ook afgeronde hoeken zoals wij dit gewend zijn van de Xperia XZ- en XA-serie. Hiermee sluit deze nieuwe midrange smartphone beter aan op het huidige assortiment. De Xperia L1 zal leverbaar gaan worden in een drietal kleuren, namelijk zwart, wit en roze. Tussen de verschillende kleuren zal verder geen prijsverschil zijn.

Opvolger

De nieuwe smartphone is de opvolger van de Xperia L. Dit model kwam in 2013 op de markt. Destijds was dit model ook een populaire smartphone met hoogwaardige specificates met een mooie midrange prijs. Ditzelfde gebeurd nu ook bij de nieuwe Xperia L1. Zo beschikte de voorganger over een 4.3 inch touchscreen, 1 Ghz processor en een 8 megapixels camera. Uiteraard is de techniek ook verbeterd en ook de Xperia L1 krijgt deze nieuwste technieken mee, maar de insteek en invloeden van zijn voorganger zijn goed merkbaar. Destijds was de Xperia L namelijk ook leverbaar in drie verschillende kleuren.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones