Sony kondigt Xperia R1 en Xperia R1 Plus aan

Sony kondigt Xperia R1 en Xperia R1 Plus aan

Er zijn nieuwe midrangers van Sony op komst. Vandaag kondigt het Japanse bedrijf twee nieuwe modellen aan, namelijk de Sony Xperia R1 en een uitgebreidere variant hierop: de Xperia R1 Plus. Beide toestellen zijn aan de hand van hun specificaties degelijke allround toestellen die in eerste instantie enkel in India zullen uitkomen. Of een globale uitrol in het verschiet ligt, moet nog blijken.

Sony kondigt de telefoons aan middels een persbericht op haar officiële website.

De afgelopen weken ging het eigenlijk enkel en alleen over de absolute high-end telefoons. Zo kwamen onder andere de Google Pixel 2 (XL), Samsung Galaxy Note 8 en Apple iPhone 8 (Plus) uit. Daarbovenop komt nog de spoedige uitkomst van bijvoorbeeld de LG V30 en de Apple iPhone X. Deze toestellen domineren gezamenlijk al wekenlang het nieuws. Tussen al dit geweld door worden echter ook nog meer betaalbare telefoons op de markt gebracht, die ook wel bekend staan als midrangers of middenklassers. Sony heeft afgelopen nacht Nederlandse tijd twee van dit soort toestellen toegevoegd aan haar assortiment. De Sony Xperia R1 en Sony Xperia R1 Plus zijn twee nieuwe middenklassers die onderling maar weinig van elkaar verschillen.

Over de Sony Xperia R1 en Sony Xperia R1 Plus

Zo op het eerste gezicht zijn de twee toestellen typische middenklassers: standaard compact design, prima specificaties én een aantrekkelijk prijskaartje. De toestellen verschillen hierbij maar weinig van elkaar. Daar waar het instapmodel, de Sony Xperia R1, onder de motorkap de beschikking heeft over 2 GB werkgeheugen en 16 GB interne opslag, doet de Xperia R1 Plus het respectievelijk met 3 GB en 32 GB. Verder beschikken beide toestellen over een compact 5.2 inch TFT LCD-beeldscherm met HD-resolutie (720p). Niet de beste schermen die Sony ooit in een telefoon heeft gestopt, maar zeker afdoende voor de meeste taken en processen. Het design van de toestellen ligt compleet in de kenmerkende, industriële stijl die Sony al jaren hanteert.

Goede camera

Dit houdt in de praktijk in: stevige behuizing, rechte hoeken en fysieke knoppen aan de zijkant. De achterkant van het toestel biedt onderdak aan de 13 megapixel hoofdcamera mét Predictive Hybrid Autofocus. Dit is een technologie die het mogelijk maakt om objecten die je op de foto wilt zetten nauwkeurig te volgen. De selfie-camera heeft 8 megapixels aan resolutie en beschikt eveneens over dit systeem. De accucapaciteit bedraagt 2620 mAh en je kunt twee simkaarten kwijt in de toestellen. Standaard draait de Sony Xperia R1 op Android 7.1.1 Nougat en kost hij omgerekend zo’n 175 euro. Voor de R1 Plus ben je omgerekend zo’n 210 euro kwijt.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones