Sony lanceert nieuwe Xperia X-lijn

Op het Mobile World Congress in Barcelona heeft Sony een drietal nieuwe smartphones getoond die ook alleen in een compleet nieuwe lijn zullen verschijnen. De nieuwe toestellen in deze Xperia X-lijn zullen de namen Xperia X, Xperia X Performance en Xperia XA gaan dragen. Volgens Sony onderscheidt deze nieuwe line-up zich vooral doordat er wordt gewerkt met een nieuw soort autofocus op de camera. Hierdoor kunnen de snelste momenten nog steeds helder worden vastgelegd op de foto.

Verschillen

De nieuwe Xperia X-lijn onderscheidt zich niet enkel door de unieke autofocus, maar ook de grotere accu moet bijdragen aan het succes van deze lijn. Volgens Sony moet het makkelijk mogelijk zijn om de smartphone twee dagen in gebruik te hebben zonder dat de smartphone stroom nodig heeft. Daarnaast beschikken deze smartphones over de nieuwe Qnovo-oplaadtechniek waarmee het mogelijk is om de zwaardere accu ook nog eens heel snel op te laden. Alle modellen verschillen onderling qua processor en hier is dan ook onderling het verschil op te merken. Zo zal de Xperia X Performance een high-end smartphone worden, terwijl de Xperia X en de Xperia XA het middensegment zullen bedienen. Opmerkelijk genoeg beschikt de Xperia XA niet over een vingerafdrukscanner, terwijl de andere twee modellen in deze lijn dat wel weer hebben. De Xperia X Performance is de enige smartphone in deze lijn die ook nog eens waterdicht is. Naast deze verschillen is er ook nog een overeenkomst, want alle modellen zullen uitgevoerd worden met een 5 inch touchscreen.

Sony
Xperia X Performance
Sony
Xperia X
Sony
Xperia XA
OS Android 6 Marshmallow Android 6 Marshmallow Android 6 Marshmallow
Afmetingen 144,8 x 71,1 x 7,6mm
164,4 gram
69,4 x 142,7 x 7,9mm
153 gram
143,6 x 66,8 x 7,9mm
137,4 gram
Scherm 5″, 1080 x 1920
curved
5″, 1080 x 1920
curved
5” , 720 x 1280
Soc Snapdragon 820 Snapdragon 650 MediaTek MT6755
Ram 3GB 3GB 2GB
Camera’s 23 megapixel, Predictive Hybrid AF
13MP front cam
23 megapixel, Predictive Hybrid AF
13MP front cam
13 megapixel, Exmor RS, 1/3″
8 MP front camera
Opslag 32GB
microsd
32GB (1 SIM) / 64GB (2 SIM)
microsd
16GB
microsd
Accu 2700mAh 2620mAh 2300mAh

Prijs en beschikbaarheid

Alle nieuwe modellen zullen beschikbaar gaan komen in vier verschillende kleuren. De kleuren zwart en wit was wel te verwachten, maar ook de kleuren goud en roze doen hun intrede in deze Xperia X-lijn. Alle modellen moeten in mei of juni beschikbaar gaan komen en hierbij zal de Xperia XA een adviesprijs van € 299,- meekrijgen. De Xperia X krijgt een adviesprijs van € 599,- en van de Xperia X Performance is nog geen adviesprijs bekend. Aangezien dit laatste model het nieuwe vlaggenschip moet gaan worden van deze lijn is het wel te verwachten dat dit model ook duurder zal zijn.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones