24 mei 2014 door in Sony.

SonySony heeft in het boekjaar 2013-2014 een ernstig verlies geleden van omgerekend bijna 900 miljoen euro. Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van de financiële jaarcijfers, waaruit bleek dat er maar liefst 138 miljard yen (985 miljoen euro) verlies is geleden. Vorig jaar behaalde het concern nog een winst van zo’n 93 miljard yen.

Oorzaak

De oorzaak voor de rode cijfers liggen volgens het Japanse bedrijf onder meer aan de zwakke positie van de yen op de valutamarkt en de reorganisatiekosten die het afgelopen jaar zijn gemaakt. Ook bijkomende kosten alsmede het afstoten van de Sony Vaio pc-tak hebben gezorgd voor de tegenvallende resultaten. Sony’s voorspelling voor het komende boekjaar is beter dan het in maart afgesloten jaar. Toch verwacht het bedrijf ook volgend jaar af te sluiten met verlies, zo’n 489 miljoen dollar.

PlayStation 4

Toch had Sony niet alleen maar tegenvallende resultaten te melden. Zo steeg de omzet 14,3 procent ten opzichte van vorig boekjaar. Dat komt neer op ruim 5,5 miljard euro. Die omzetstijging is volgens Sony onder andere te danken aan de succesvolle lancering van de PlayStation 4. Vorige maand maakte Sony bekend dat er wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren van de PS4 over de toonbank zijn gegaan.

Smartphoneverkoop

Ook de verkoop van smartphones deed het aanzienlijk beter dan vorig jaar. In het afgelopen 2013 werden er maar liefst 8,8 miljoen smartphones verkocht tegen 8.1 miljoen een jaar eerder. In het totale gebroken boekjaar werden er maar liefst 39,1 miljoen smartphones verkocht. Dat is een forse stijging ten opzichte van 2012, toen er ‘slechts’ 33 miljoen smartphones werden verhandeld. Voor komend boekjaar verwacht het Japanse telecomconcern 50 miljoen telefoons te verkopen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones