‘Sony onthult binnenkort nieuw toptoestel: Sony F833X’

‘Sony onthult binnenkort nieuw toptoestel: Sony F833X’

Sony werkt naar alle waarschijnlijkheid aan een nieuw vlaggenschip. In de database van GFXbench is een nieuwe, onbekende telefoon opgedoken die luistert naar de naam Sony F833X. Volgens de benchmarketeer belooft het een high-end toestel te worden.

Wie dacht dat Sony voorlopig even genoeg nieuwe telefoons had gelanceerd, heeft het bij het verkeerde einde. De afgelopen paar maanden zagen we in ons land al verschillende mobiele telefoons met respectabele specificaties voorbijkomen van het Japanse elektronicaconcern: denk maar aan de Sony Xperia XSony Xperia X PerformanceSony Xperia XA en onlangs nog de Sony Xperia XA Ultra.

De smartphonemaker tovert er binnenkort wellicht nog eentje uit de hoge hoed. In de database van GFXbench is een smartphone opgedoken met productcode die bekend voorkomt, maar die we nog niet eerder zagen: de Sony F833X. De Sony Xperia X Performance droeg immers de code F813X. Een aanwijzing dat het volgende toestel nog betere specificaties heeft? Dat is op dit moment moeilijk te zeggen, maar de specs zien er op het eerste oog veelbelovend uit.

Specificaties Sony F833X

Zo heeft de Sony F833X volgens de benchmarketeer een 5.1 inch scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels (Full HD). Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon 820 quadcore-processor. Deze bestaat naar verluidt uit twee Kryo 2.1GHz kernen voor veeleisende prestaties en twee energiezuinige Kryo 1.6GHz kernen die alledaagse processen in goede banen leidt. De grafische kaart (GPU) is een Adreno 530. Het werkgeheugen (RAM) bedraagt 3GB, de opslagcapaciteit is vastgesteld op 32GB.

Als de vermelde specificaties correct zijn, dan krijgen we binnenkort een toestel te zien met geweldige camera’s. De primaire camera heeft volgens GFXbench een resolutie van 23 megapixels. En de selfiecamera aan de voorkant zou goed zijn voor maar liefst 13 megapixels. Dat is beter dan de hoofdcamera van menig toestel. Wie dus graag foto’s van zichzelf schiet en op zoek is naar een nieuwe mobiele telefoon, is het wellicht de moeite waard om de ontwikkelingen de komende maanden even goed in de gaten te houden.

In de specs vinden we nergens een aanwijzing dat de Sony F833X een vingerafdrukscanner heeft, een feature die we nagenoeg op alle high-end telefoons terugvinden. Wel is hij uitgerust met NFC-chip en GPS. Verder draait hij op de nieuwste Androidversie: Android 6.0.1 (Marshmallow).

Beschikbaarheid

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat we de Sony F833X te zien krijgen. Zo moet hij nog gecertificeerd worden door instanties als TENAA, de FCC, Bluetooth SIG en WiFi Alliance. Mogelijk dat we vlaggenschip tijdens de Duitse technologiebeurs IFA in september te zien krijgen. Telefoonabonnement.nl houdt de ontwikkelingen voor jullie in de gaten.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones