Sony Shadow en Sony Zeus twee brute Sony concepts

Sony Shadow en Sony Zeus twee brute Sony concepts

Sony Shadow en Sony Zeus. Twee indrukwekkende concept smartphones. De Sony Xperia lijn brengt al jaren sterke modellen. Het design van de Japanse fabrikant verandert niet zo veel. Net als Apple blijft het merk vergelijkbare telefoons lanceren. Misschien komt daar over niet al te lange tijd verandering in.

We hebben twee indrukwekkende Sony concepten ontdekt die we jou niet willen onthouden. De stijlvolle Sony Zeus en de krachtpatser Sony Shadow speciaal voor de gamer.

Sony Shadow concept

Het eerste concept is gemaakt door Mladen Milic. Bij dit toestel draait het letterlijk om de twee flinterdunne schermen. Een Royole full color beeldscherm dat slechts 0,01 mm dik is. De Sony Shadow heeft twee panelen die je volledig kunt openen en waarvan het bovenste paneel 45 graden kantelt. Met het kantelen kun je het onderste display als touchpad gebruiken voor optimaal gamen.

Sony Shadow concept

Het eerste scherm is 1,6 mm en beschermd door Gorilla Glass 6 terwijl het onderste scherm nog dunner is, 0,65 mm. Dit onderste scherm wordt ook door een laag Gorilla Glass beschermt. Je zult levendig in het spel aanwezig zijn dankzij de naar voren gerichte dual speakers.

Sony Shadow Concept Sony Shadow Concept back

Specs Shadow concept

De Shadow zou worden aangedreven door een zeer krachtige Snapdragon 830. Het draait op de nieuwste Andoid, Android 7.0 Nougat. Met twee 5,5-inch schermen en 6 GB aan werkgeheugen is het toestel gemaakt voor Gaming. De Specs zijn hier krachtig en ook de camera’s doen niet onder. Een 8-megapixel selfie camera een een hoofdcamera met 16-megapixels. Het toestel is gebogen aan de achterkant en doet denken aan de Xperia P en Xperia S.

Sony Zeus

Een prachtig Sony concept door Steel Drake en TechDesigns. Ze hebben een waanzinnig mooi design neergezet. Wanneer je deze Sony op tafel neer legt, zullen alle ogen naar jou en je toestel draaien.

Het is een metalen concept en op het eerste oog hebben de rechte hoeken van het toestel iets weg van de huidige Sony Xperia reeks. De Zeus heeft Edges vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S7 Edge. Zowel de bovenkant als achterkant zijn iets afgerond. Waardoor het toestel ondanks het rechthoekig design veel rondingen heeft. Opvallend is de bescheiden dubbele camera setup. Die krijgen ondanks hun geringe grootte alle aandacht omdat de vingerafdrukscanner een stuk lager zit. Aan de voorkant zie je zowel boven als onder de speaker gril. De foto’s geven geen ingang voor een Micro-USB of Type-C.

Sony Concepten

In hoeverre we deze concepten terug gaan zien in werkelijke telefoons is natuurlijk gissen. Het zou prachtig zijn als Sony met een krachtpatser als de Sony Shadow verschijnt of de stijlvolle Zeus. Wie weet is Sony eindelijk klaar om zijn glazen panelen vaarwel te zeggen en naar een metalen design met gebogen schermen te gaan?

Misschien zien we vanaf volgende week tijdens de IFA in Berlijn iets van deze concepten. We verwachten dan in ieder geval meer te horen van de Xperia XR.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Reacties (5)
Branders herman schreef op 15 januari 2017 om 20:56

Ik vind de imperialisme zes een mooie smartphone als die uit komt hoe groot is hij dan en wat zal de prijs zijn met dank

René Dekker schreef op 16 januari 2017 om 13:33

Beste Herman,

Wat bedoel je precies met de “Imperialisme zes”? Volgens mij is daar iets misgegaan met auto-correct.

Berry schreef op 19 februari 2017 om 18:38

Wanneer komt deze Sony op de markt. Hiermee kan je Samsung pakken en de markt terug veroveren. Sony was vroeger 1 van de grootste mobiele verkoop….Zin jaren niet. Met deze concept model….Slaan een goeie slag.

IK ZEG !!!! DEZE MOB UITBRENGEN!!!!

IK WIL DEZE GRAAG HEBBEN

Jasper van Wezel schreef op 20 februari 2017 om 10:43

Hi Berry,

Ze zien er zeer gaaf uit ja. Het blijven echter nog concepten vrees ik. Dus verwacht ik ze niet heel snel. Al zijn er steeds meer geruchten over een eventuele Edge bij Sony modellen. Toch lijkt het mij nog niet waarschijnlijk dat er dit jaar een verschijnt. Onder andere door het AMOLED tekort vanwege Apple en Samsung.

Edu P schreef op 19 mei 2017 om 00:17

Ben al jaren een Sony fanaat als deze zouden uitkomen zou ik alle moeite doen om er 1 te kopen GAAF model

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste aanbieding