Sony staakt Android Nougat update voor Xperia Z5 en Z3+

Sony staakt Android Nougat update voor Xperia Z5 en Z3+

Vrijdag begon Sony met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor de Sony Xperia Z3+, Sony Xperia Z5 en Sony Xperia Z4 Tablet. Nog geen vierentwintig uur later staakt het Japanse elektronicaconcern de uitrol. Wanneer het updateproces weer wordt hervat is niet bekend.

Dat laat het bedrijf weten via aan Xperia Blog.

Sony is druk doende om haar klanten de nieuwste Android-versie te brengen. De Sony Xperia X Performance was het eerste toestel dat Android 7.0 Nougat kreeg. Een maand later volgden de Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact. Eerder deze week was het de beurt aan de Sony Xperia Z5 en Sony Xperia Z5 Premium. Tot slot waren de Sony Xperia Z3+ en Sony Xperia Z4 Tablet aan de beurt. Het Japanse technologiebedrijf gaf vrijdag via Twitter het startsein voor de laatste updateronde.

Zo voortvarend en veelbelovend begon de uitrol gisteren, maar nu al trekt Sony de stekker er uit. In een verklaring tegenover Xperia Blog laat het bedrijf weten dat sommige gebruikers hebben geklaagd over audioproblemen en encryptieproblemen met hun microSD-kaart. Sony zegt de oorzaak van de problemen te kennen en aan een patch te werken die alles weer moet oplossen. De update wordt ingetrokken voor alle varianten van de Xperia Z5, Xperia Z3+ en Xperia Z4 Tablet. Hieronder vind je de volledige verklaring van Sony.

“We were made aware of reports from some users experiencing inconsistencies related to audio playback via third-party apps and SD card encrypted data read performance, after upgrading to Android 7.0, Nougat. We’ve identified the root cause and are aiming to provide corrective firmware and re-commence the rollout as soon as possible.”

Sony en Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat brengt een groot aantal nieuwe features naar de vlaggenschepen van Sony. Zo kun je voortaan twee applicaties tegelijkertijd naast elkaar openen, wat enorm handig is als je snel wil multitasken tussen twee apps. Ook is het met de nieuwste Android-versie nog makkelijker om video’s, foto’s en audio vast te leggen en te versturen vanuit de berichtenapp. De camera interface ziet er anders uit en komt met een nieuwe selfietimer voor als je zelfportretten wil schieten. Verder is het energiemanagement verbeterd en is Google Now geïntegreerd in de Xperia Launcher. In de onderstaande video toont Sony de laatste implementaties.

Wanneer de uitrol weer wordt hervat is niet bekend. Het geeft je in ieder geval de tijd om voldoende opslagruimte te creëren: Android Nougat is maar liefst 1.3 GB groot.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Reacties (3)
Henne schreef op 6 februari 2017 om 16:44

Enig idee wanneer de update hervat wordt? Want nergens wat te vinden en van Sony komt al helemaal niets? Alvast bedankt, gr. Henne!

Wesley schreef op 27 februari 2017 om 10:39

Niet update. Telefoon erg sloom, batterij loopt heel snel leeg. En telefoon valt soms gewoon uit

Z3+ schreef op 20 maart 2017 om 16:01

Zijn er meer mensen met het probleem dat de telefoon niet in 1x opent na het ontgrendelen. Ook mijn batterij is snel en home scherm loopt vaak vast

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones