Sony techniek verbetert audio in Android O

Sony techniek verbetert audio in Android O

Android O is gisteren aangekondigd voor ontwikkelaars. Inmiddels zijn Android fanatici over de hele wereld aan de slag gegaan met het nieuwste Android besturingssysteem. Langzaam maar zeker komt er steeds meer naar buiten over de details. In dit artikel lichten wij enkele interessante functies van Android O uit en leggen wij hoe Sony Android helpt.

Android O voor ontwikkelaars

Gisteren werd bekend dat Google zijn nieuwste besturingssysteem, Android O, heeft uitgebracht voor ontwikkelaars. De nieuwste versie kan bijvoorbeeld op de LG Nexus 5X worden uitgeprobeerd. Alhoewel veel toestellen nog bezig zijn met Android 6 Nougat te krijgen, is Google al weer bezig met het volgende besturingssysteem. Android O brengt enkele verbeteringen met zich mee, waaronder het beperken van accugebruik door apps. Ook worden notificaties beter weergeven. Het wordt mogelijk om notificaties in te delen in bepaalde klassen waardoor het notificatiescherm overzichtelijk wordt. Ook wordt het mogelijk om notificaties tijdelijk te snoozen.

Verder werden er enkele kleine verbeteringen aangekondigd zoals het kunnen aanpassen van app-iconen. Ook wordt aan de ‘achterkant’ een hoop verbeterd. Dit heeft als doel het veiliger maken van je toestel.

Sony audio techniek

Een van de meer opwindende verbeteringen liggen in het veld van verbindingen. Android O gaat een hoop aanpakken qua draadloze verbindingen: denk aan het verbeteren van de Bluetooth verbinding met je draadloze Sonos speaker. Sony staat bekend om haar goede audio-kwaliteit en beschikt over een hoop kennis op dit vlak. In de nieuwe Android O zit een codec van Sony waardoor de Bluetooth verbinding met een draadloze speaker betere audio op zal leveren. Vooralsnog gaat de kwaliteit van audio vaak iets achteruit wanneer je het draadloos afspeelt. Met deze nieuwe technologie van Sony zou dit niet meer nodig moeten zijn.

Eigenlijk is een codec niets meer dan een manier om digitale informatie te verpakken, in dit geval muziek. Dankzij de technologie van Sony zal het mogelijk worden om drie keer zo veel data als nu te verzenden via de Bluetooth verbinding. Dit leidt uiteraard tot veel hogere kwaliteit audio. Het enige nadeel op het moment is echter dat fabrikanten van audio-apparatuur zullen moeten betalen om de Sony audio-codec te mogen gebruiken. Het is niet bekend hoe duur een dergelijke licentie is en of Sony zal blijven vasthouden aan dit beleid. Het zou mooi zijn als Sony dit beleid zal laten vallen. Wanneer je bijvoorbeeld via je telefoon met Android O muziek wil afspelen op je draadloze Sonos-speaker, zal Sonos hiervoor geld moeten betalen voor gebruik van de Sony codec.

De vraag is uiteraard maar of fabrikanten van audio-apparatuur hiertoe bereid zullen zijn. Vooralsnog lijkt het erop dat Android O eind dit jaar aangekondigd zal worden. Tot die tijd zal de ontwikkelaar versie uitgebreid getest worden zodat de uiteindelijke versie stabiel draait. Zodra er meer bekend wordt over Android O lees je dat uiteraard hier!

Bekijk het laatste nieuws over Android:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones