29 oktober 2013 door in Sony.

SonyDe derde kwartaalcijfers van Sony zijn bekend gemaakt en hier uit is gebleken dat Sony dit kwartaal veel meer smartphones heeft verkocht dan hetzelfde kwartaal vorig jaar. In totaal heeft Sony dit kwartaal 10 miljoen smartphones verkocht. Dit is een slordige 12 procent meer dan het jaar hiervoor. Mede hierdoor steeg de omzet van Sony met 3,1 miljard euro.

Populaire smartphones van Sony

Sony ontwikkelt een grote hoeveel smartphones onder de naam Xperia en biedt deze aan in verschillende prijsklassen. Voor iedereen is er wel een Sony smartphone te vinden. De meeste Sony Xperia’s liggen ongeveer tussen de € 250 en € 350,-. Daarnaast besteed Sony veel aandacht aan het waterdicht maken van zijn smartphones. Het vlaggenschip van Sony is de Xperia Z reeks en dit kwartaal is ook de nieuwe Xperia Z1 uitgebracht. Dit toestel wordt vrij veel verkocht en heeft onder andere voor de grote groei in Sony Xperia smartphones gezorgd.

Sony maakt nog steeds verlies

Ondanks de positieve cijfers die dit kwartaal bekend zijn gemaakt bij smartphones maakt de fabrikant nog altijd verlies. Dit kwartaal heeft het bedrijf ongeveer 6,7 miljoen euro verlies geboekt. Dit komt mede door tegenvallende verkoopcijfers van videocamera’s en digitale camera’s.

Zoek je een smartphone van Sony? Bekijk hier de aanbiedingen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones