24 oktober 2014 door in Sony.

SonyVijftig miljoen smartphones. Zoveel hoopte Sony te verkopen in een jaar tijd. De Japanse fabrikant hoopte vijftig miljoen smartphones te verkopen tot maart 2015. Eerder dit jaar vond Sony die target toch iets te naïef ingeschat en schroefde de verwachting bij naar 43 miljoen. Nu schrijft The Wall Street Journal dat het doel wederom met “enkele miljoenen” is verlaagd.

Minder

Echt lekker gaat het niet met Sony. De Sony-toestellen vliegen niet echt over de toonbank. Zelfs de middenklassetelefoons niet, waar dan ook grote concurrentie in is op de smartphonemarkt. Denk bijvoorbeeld aan Huawei.

In Sony’s vorige kwartaal (april, mei, juni) werden er 9,4 miljoen telefoons zijn verkocht. Dat kwartaal staat gelijk aan het tweede kalenderkwartaal van vorig jaar. Toen werden er 9,6 miljoen telefoons verkocht. Die daling kwam onverwachts. Analisten waren juist uitgegaan van een groei.

De cijfers van het derde kwartaal worden over een week verwacht, op vrijdag 31 oktober.

Minder toptoestellen

De laatste tijd zijn er toch niet de minste toestellen op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Sony Xperia Z3, die het laatst uitgebracht is. En ook niet weinig, elk halfjaar kwam er wel een nieuw Sony-toestel tevoorschijn.

De CFO van Sony zegt dat er nu minder toptoestellen uitgebracht zullen worden om meer focus te hebben. Volgend jaar zal die focus op de Sony Xperia Z4 liggen, die waarschijnlijk in maart 2015 wordt gepresenteerd aan het grote publiek.

 

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones