Gerucht: Sony werkt aan vouwbare smartphone

Gerucht: Sony werkt aan vouwbare smartphone

Sony gaat samenwerken met LG. De Japanners gaan schermen afnemen van LG. Niet zomaar schermen, maar heuse ‘vouwbare’ panelen, zo leren we vandaag. Wanneer het eerste vouwbare toestel van de band rolt, valt nog niet te zeggen.

Er is een nieuwe samenwerking in de telefoonindustrie op komst. Sony gaat LG-beeldscherm afnemen. Dat meldt Business Korea vandaag. Niets bijzonders, zou je denken. Volgens deze bron is Sony echter bezig met het maken van een vouwbare telefoon. Zij baseren zich hierbij op gesprekken met bronnen in de industrie. Het is niet de eerste keer dat we dit vermoeden krijgen. Afgelopen maand zette Sony bijvoorbeeld een vacature voor een ingenieur online. Er werd hierbij specifiek gevraagd naar ervaring met ‘flexibele schermtechnieken’. Kan niet missen, toch?

‘Sony moet weer innoveren’

Momenteel is LG ook een belangrijke leverancier voor Apple. Om echter niet té afhankelijk van deze klant te worden, wil het Zuid-Koreaanse bedrijf zijn klantenkring uitbreiden. Zodoende gaat het vanaf het derde kwartaal ook schermen voor Sony maken. Het is hierbij niet bekend hoe de verdeling tussen smartphone- en tv-schermen ligt.  Sony heeft een sterke positie in de televisiemarkt. Met name in het high-end segment vinden de Bravia-tv’s gretig aftrek. In de telefoonindustrie gaat het de laatste jaren echter minder. Sony is ingehaald door relatieve nieuwkomers als Huawei en Xiaomi. Hetzelfde gaat op voor partijen als HTC en LG. Critici stellen dat Sony de laatste jaren te weinig heeft geïnnoveerd.

Sony Xperia XZ Pro

Conceptafbeelding van de Sony Xperia XZ Pro.

Wat weten we over de Sony Xperia XZ Pro?

Hier valt iets voor te zeggen. Men heeft sinds 2012 grotendeels het zelfde ontwerp aangehouden. Dit ‘omnibalance‘ design wordt gekenmerkt door een hoekige voorkant, fysieke knoppen aan de zijkant en robuustheid. De Sony Xperia XZ Pro, die waarschijnlijk op het Mobile World Congress volgende maand aangekondigd wordt, breekt met deze traditie. Dit toestel heeft een groter schermoppervlak, waarbij het van rand-tot-rand loopt. Enkel aan de boven- en onderkant is ruimte voor schermranden, ook wel bezels genoemd. Verder is het toestel high-end in alle opzichten: Snapdragon 845 chipset onder de motorkap, 4K-resolutie en dubbele camera aan de achterkant.

Sony is niet de enige

Sony is niet de enige partij die bezig is met vouwbare telefoons. Ook Samsung is serieus in de race om een werkend model uit de grond te stampen. Dit model, met codenaam Samsung Galaxy X, is volgens geruchten afgelopen CES-beurs getoond. Achter gesloten deuren, natuurlijk. Deze telefoon houdt de gemoederen nu al jaren bezig.

Bekijk het laatste nieuws over LG:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones