Sony Xperia L1 ontvangt veiligheidsupdate

Sony Xperia L1 ontvangt veiligheidsupdate

Trotse bezitter van een Sony Xperia L1? Dan kun jij in de komende dagen een veiligheidsupdate voor jouw toestel verwachten. Je krijgt vanzelf een melding zodra de update klaar staat voor jouw toestel. De veiligheidsupdate rolt gefaseerd uit in geheel Europa.

De Sony Xperia L1 is nu sinds enkele dagen verkrijgbaar in Nederland en is vandaag aan de beurt voor een veiligheidsupdate. De Sony Xperia L1 werd afgelopen maart aangekondigd en beschikt over een prettig 5.5 inch Full-HD scherm. Het toestel is een echte alleskunner en beschikt over een zeer voordelig prijskaartje. Het toestel is al voor zo’n 198 euro verkrijgbaar bij diverse detailhandels. De eerste veiligheidsupdate volgt enkele dagen na uitkomst van het toestel. Bij dit soort updates veranderd er niets aan het systeem of de beschikbare Android-versie, maar worden er simpelweg enkele veiligheidslekken en kritieke punten in de beveiliging van de telefoon hersteld.

Hoe wordt de veiligheid gegarandeerd?

Voor de technici onder ons zal dit als vanzelfsprekend overkomen, maar voor de meer doorsnee gebruiker kan dit enigszins vreemd in de oren klinken. Misschien denk je namelijk wel: “Mijn telefoon functioneert goed, wat moet er aan gebeuren dan?”. Laat ons het uitleggen. Veiligheidsupdates garanderen de veiligheid en stabiliteit van jouw toestel. Een telefoon is een ontzettend complex samenspel van software, hardware, apps en gebruikers. Tussen al deze componenten kunnen complicaties optreden waardoor er bijvoorbeeld feitelijk een ingang voor een kwaadwillende hacker geopend wordt. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld hackers bij persoonlijke informatie zoals berichtjes en bankgegevens.

Iets dat je natuurlijk absoluut niet wilt! Gelukkig houdt Sony zijn toestellen veilig en rolt de veiligheidsupdate van mei momenteel uit naar Xperia L1 toestellen in Europa. Nederlandse gebruikers van het toestel hebben nog geen melding gemaakt van de beschikbare update, al zal dit niet lang op zich laten wachten.

Wat repareert de update?

De update repareert een kleine 80 beveiliging- lekken, -kwetsbaarheden en gaten. Hierbij heeft Sony niet bekend gemaakt welke problemen hiermee verholpen zijn. De update wordt OTA (Over The Air) uitgerold. Dit houdt in dat je vanzelf een bericht krijgt zodra de update voor je klaar staat. Ben je ongeduldig? Je kunt altijd even checken of de update al beschikbaar is voor jouw toestel. Ga hiervoor naar het instellingenmenu op je telefoon, kijk onder het submenu ‘Over deze telefoon’ en zoek dan naar het kopje ‘Software bijwerken’. Mocht het zo ver zijn, zie je hier de update staan. Zie je niks? Helaas, dan moet je nog even wachten.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones