Sony Xperia ontwerp met curve zoals de Motorola’s

Sony Xperia ontwerp met curve zoals de Motorola’s

In de teaser van Sony zagen we natuurlijk al de curve, maar vandaag lekte een prototype van de Sony Xperia XZ2 Compact met gebogen achterkant zoals we die van de Motorola telefoons kennen.

Het strakke rechthoekige Sony Xperia ontwerp lijkt te worden vervangen door een nieuw afgerond ontwerp. Beelden van wat vermoedelijk een Sony Xperia XZ2 Compact is laat een volledig nieuwe ontwerp zien voor de Japanse smartphones. De beelden zijn door ene Grisha gelekt naar aanleiding van een blogpost van XperiaBlog. De beelden tonen de mogelijke Xperia XZ2 Compact naast de Sony Xperia Z5 Compact.

Xperia Z5 en Sony Xperia XZ2 Compact prototype

Sony Xperia met curve

De beelden van de mogelijke Sony Xperia XZ2 Compact zijn in lijn met de curve van de officiële Sony teaser eerder deze week. We zien aan de linker kant de Sony Xperia Z5 liggen. Een compact vlaggenschip dat 8,9 mm dik is en 127 mm lang. Het nieuwe toestel (rechts) lijkt even lang maar is duidelijk dikker vanwege de gebolde achterkant. De curve aan de achterkant lijkt op de curve die Sony zelf eerder deze week heeft laten zien. Het ontwerp lijkt iets weg te hebben van de geronde achterkant van Motorola telefoons.

Het traditionele Japanse ontwerp van kaarsrechte lijnen lijkt dus plaats te hebben gemaakt voor curves en een afgerond ontwerp. De foto van de Sony Xperia XZ2 Compact toont een nieuwe positionering en formaat van de foto/power en volume knoppen. De power knop is compacter geworden. De vingerafdrukscanner is namelijk niet meer geïntegreerd in deze knop. De vingerafdrukscanner is aan de achterkant gepositioneerd. Het toestel krijgt een groter beeldscherm maar de onderste en bovenste bezels zijn slanker dan bij de Sony Xperia XZ1 Compact. De lekker laat weten dat er geen ruimte is voor de 3,5 mm koptelefoon ingang.

Sony-Xperia-XZ2-Compact-Prototype_Thumb-640x184

Sony tijdens MWC 2018

Aankomend weekend begint het Mobile World Congress in Barcelona. Daar zal Sony haar nieuwe vlaggenschip uit de doeken doen. Traditioneel gezien wordt het eerste half jaar door Sony gebruikt voor een groot phablet vlaggenschip toestel. We verwachten dan ook geen Compact lancering. MWC 2018 wordt waarschijnlijk het podium voor een flinke Sony Xperia met groot edge-to-edge beeldscherm met een aspect ratio van 18:9. Daarnaast vermoeden we een dual hoofdcamera opstelling bestaande uit twee 12 megapixel hoofdcamera’s.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones