Sony Xperia X en Xperia X Compact krijgen Android Nougat...

Sony Xperia X en Xperia X Compact krijgen Android Nougat...

Sony is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat naar de Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact. We hebben nog geen meldingen voorbij zien komen van Nederlandse gebruikers die de update al binnen hebben gehaald, maar lang zal het niet meer duren.

Sony kondigt de uitrol aan op haar Twitter-kanaal.

Zoals gebruikelijk wordt de update gefaseerd uitgerold. Dat houdt in dat het Japanse elektronicaconcern de nieuwste Android-versie per regio uitrolt. Op deze manier wil de smartphonemaker stabiliteit in het uitrolproces aanbrengen. Dat betekent dat Android 7.0 Nougat niet bij iedereen op hetzelfde moment beschikbaar is.

Zodra de update beschikbaar is in ons land, verschijnt er van Sony een notificatiebericht in beeld. Met een paar tikken kun je dan de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem binnenhalen. Heb je deze melding nog niet voorbij zien komen? Dan kun je ook handmatig controleren of hij al klaarstaat. Daarvoor ga je naar Instellingen > Over de telefoon > Software-update. Als hij beschikbaar is wordt hij hier vermeld.

Nieuw in Android 7.0 Nougat

Android 7.0 Nougat brengt tal van verbeteringen. Zo worden berichten in het notificatiecentrum logischer weergegeven en kun je hier rechtstreeks reageren zonder eerst de bijbehorende app te openen. Daarnaast kun je voortaan twee apps tegelijkertijd naast elkaar draaien dankzij split-screen multitasking. Ook is de energiebesparingsmodus Doze verbeterd: zo werkt hij voortaan ook als je toestel in je broekzak zit en de sensoren dus actief zijn. Je telefoon hoeft dus niet langer stil op tafel te liggen voordat Doze zijn werk doet. Ook de interface is flink op de schop gegaan: zo zijn mappen en icoontjes voortaan rond.

Met de update beschik je NIET over App Shortcuts. Door een app-icoontje langer ingedrukt te houden, verschijnt er een nieuw menuvenster in beeld waardoor je rechtstreeks een diepergelegen functionaliteit van de betreffende app kunt openen. Zo kun je rechtstreeks een selfie maken of video opnemen als je dit bij de camera-app doet, of een tweet schrijven met Twitter. Uiteraard moet dit wel ondersteund worden door de betreffende app.

Over de Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact

De Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact werden tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona uit de doeken gedaan. Ze beschikken grotendeels over dezelfde specificaties, maar richten zich ieder op hun eigen doelgroep. Zo heeft de Xperia X Compact een 4.6 inch IPS LCD-paneel met HD-resolutie. Wie een kleine Android-smartphone zoekt zal hiermee aan zijn of haar trekken komen. De Xperia X heeft daarentegen een 5 inch groot LCD-display met Full HD-resolutie. Bij beide toestellen vinden we onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 650, Adreno 510 GPU, 3GB werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen.

Als we naar de camera’s van beide toestellen kijken, dan heeft de Sony Xperia X de betere papieren. Deze heeft een 23 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser. De Xperia X Compact moet genoegen nemen met een 12 megapixelcamera. Daarnaast hebben beide toestellen een vingerafdruksensor in de aan/uitknop aan de zijkant.

Wil je alle specificaties van beide toestellen op een rij zien? Klik of tik dan op de bovenstaande linkjes. Daar vind je alle belangrijke informatie op een rij. Of bekijk de promotiefilmpjes in dit artikel.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones