Sony Xperia XZ Premium breekt 4K-video record

Dat de Sony Xperia XZ Premium een meer dan prima camera heeft, wisten we al. Dat het toestel echter totaal geen last heeft van oververhittingsverschijnselen tijdens het registreren van 4K-videobeelden, dat niet. In een nieuw uitgevoerde test op het YouTube-kanaal van Phone Battles zien we dat het toestel pas na 1 uur en 42 minuten stopt met opnemen. En dan niet vanwege oververhitting, maar vanwege opslaggebrek.

De Sony Xperia XZ Premium is hét vlaggenschip van de gelijknamige fabrikant in 2017. Het toestel biedt naast een smaakvol design, uitstekende prestaties ook nog een fantastische camera: volgens sommigen zelfs de beste camera op een smartphone van het moment. Met de camera ben je onder meer in staat om in 4K-resolutie videobeelden te schieten. Een groot probleem bij video’s opnemen op een dergelijke kwaliteit, is het probleem van oververhitting. Alle onderdelen in een telefoon worden immers op de proef gesteld zodra je 4K-video’s gaat opnemen. Zowel de processor, opslag, camera als werkgeheugen moeten allemaal op volle intensiteit met elkaar samenwerken.

De test

Hierdoor wordt het toestel intern warm en dit kan grote gevolgen hebben. Onderdelen kunnen onder meer gaan smelten en aan elkaar gaan plakken. Dit kan resulteren in een minder goed functionerend toestel. Het is daarom van groot belang om het toestel tijdens het filmen gekoeld te houden. Mocht een telefoon op een gegeven moment té warm worden, schakelt hij zichzelf uit. Een YouTube-gebruiker was benieuwd naar hoe de Sony Xperia XZ Premium zou presteren tijdens een test en besloot hem te vergelijken met enkele andere Sony telefoons. Doel van de test is simpel: hoelang kan de XZ Premium 4K-video’s maken zonder dat hij tussentijds wegens oververhitting uitschakelt? Hetzelfde geldt voor enkele oudere exemplaren waaronder de Sony Xperia Z5 en XZs.

Sony Xperia XZ Premium als winnaar uit de bus

De uitslag? De Sony Xperia XZ Premium houdt het maar liefst 1 uur en 42 minuten uit voordat hij afsluit. Hierbij valt aan te merken dat oververhitting geeneens dé reden van afsluiten was, maar een gebrek aan opslaggeheugen. Op de tweede plek treffen we de Sony Xperia XZs met een tijd van 48 minuten en 32 seconden. Een beduidend mindere prestatie dan de nummer 1. Het podium wordt gecomplementeerd door de Sony Xperia XZ die het binnen 39 minuten en 42 seconden voor gezien hield.  De gehele test zie je hieronder:

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones