Sony Xperia XZ Premium krijgt in december Android Oreo

Sony Xperia XZ Premium krijgt in december Android Oreo

De Sony Xperia XZ Premium krijgt Android 8.0 Oreo, dat was al bekend. De grote vraag was ‘wanneer?’. Het Japanse elektronicaconcern geeft nu zelf een antwoord op deze vraag. De Japanse tak van het technologiebedrijf laat weten dat het in december begint met de uitrol van de nieuwste Android-versie. Daarnaast heeft de fabrikant een vuurrood gekleurde variant van het vlaggenschip aangekondigd.

Sony is een van de weinige smartphoneproducenten die het uitrollen van updates tot topprioriteit heeft verheven. Als je met de Sony Xperia XZ Premium rondloopt, het huidige topmodel van de Japanners, dan krijg je zelfs maandelijks software-updates. Andere telefoons in het assortiment worden eveneens regelmatig van updates voorzien. Oftewel, Sony denkt aan iedereen.

Naast beveiligingsupdates en patches is Sony er eveneens op gebrand om Android 8.0 Oreo naar zo veel mogelijk van haar klanten uit te rollen. Sterker nog, Sony was één van de eerste fabrikanten die haar updateplannen bekendmaakte. Dat was eind augustus. Eén van de toestellen die Android Oreo krijgt is -uiteraard- de Sony Xperia XZ Premium. Ook de telefoons in de Xperia X-reeks en XA1-serie krijgen vroeg of laat Android Oreo.

Hamvraag is wanneer de nieuwste Android-versie wordt uitgerold. Daarover hield Sony haar kaken stijf op elkaar. Vandaag horen we een positief geluid vanuit Japan. In een persbericht belooft Sony dat de Sony Xperia XZ Premium in december Android Oreo krijgt. Let wel: deze mededeling heeft enkel betrekking op de Japanse markt. Aangezien dergelijk updates altijd gefaseerd worden uitgerold, betekent dit dat wij hem in Nederland eerder of juist wat later tegemoet kunnen zien. We hebben in ieder geval wat meer houvast over de uitroldatum.

Benieuwd welke toestellen van Sony straks allemaal Android 8.0 Oreo krijgen? Of wil je weten welke andere fabrikanten de komst van de nieuwste Android-versie hebben bevestigd? Lees dan ons omslagartikel ‘Deze toestellen krijgen (waarschijnlijk) Android 8.0 Oreo’. Benieuwd welke nieuwe functionaliteiten je met Android Oreo binnenhaalt? Lees dan het artikel ‘Android 8.0 Oreo: alle nieuwe features op een rij’.

Rood

De Sony Xperia XZ Premium is te koop in de kleuren Luminous Chrome, Deepsea Black en Bronze Pink. Daar wordt nog een vierde kleur aan toegevoegd: rood. De precieze benaming kennen we weliswaar niet, maar hij oogt vuurrood. De eerste afbeeldingen van de roodgekleurde Xperia XZ Premium verschenen in mei al online. Sindsdien is het stil gebleven rondom deze kleur. Vandaag bevestigt Sony Japan dat deze kleurvariant vanaf 27 oktober verkocht zal worden in Japan. Het is onduidelijk of deze kleurvariatie ook buiten Japan wordt gelanceerd. Zou jij interesse hebben in een vuurrode Xperia-vlaggenschip?

Sony Xperia XZ Premium

Over de Sony Xperia XZ Premium

De Sony Xperia XZ Premium heeft een 5,5 inch groot 4K TRILUMINOS-display met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels. De pixeldichtheid van het scherm bedraagt een ongekende 801 ppi. Dankzij de toevoeging van Corning Gorilla Glass 5 is het scherm extra goed beschermd tegen krassen en stoten. Het is niet alleen de hoge resolutie die de Xperia XZ Premium zo bijzonder maakt. Hij ondersteunt tevens HDR10 en X-Reality. De eerste techniek verbetert het kleurbereik en creëert bijzondere goede contrasten. X-Reality zorgt ervoor dat je foto’s en video’s minder ruis vertonen omdat ontbrekende pixels automatisch worden opgevuld.

De tweede troefkaart van de Sony Xperia XZ Premium is de processor. Het was ’s werelds eerste smartphone die met de Qualcomm Snapdragon 835 werd geleverd. Hij wordt bijgestaan door Adreno 540 GPU en 4 GB werkgeheugen. Standaard krijg je 64 GB intern geheugen, maar je kunt er ook voor kiezen om de opslagcapaciteit uit te breiden tot 256 GB. In plaats daarvan kun je ook een tweede simkaart plaatsen.

Ook de camera is grondig aangepakt door Sony. De Sony Xperia XZ Premium is het eerste vlaggenschip waar Sony haar nieuwste Motion Eye camerasysteem in heeft verwerkt. Hierdoor worden selfies en andere plaatjes tot wel vijf keer sneller opgeslagen. Tevens kun je hiermee super-slow-motion video’s opnemen met een frameratesnelheid van maar liefst 960 beelden per seconde. Je moet er wel rekening mee houden dat deze video’s slechts enkele seconden opgenomen kunnen worden. Plaatjes schiet je met een 19 en 13 megapixelcamera. De primaire camera is tevens uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF), laser-autofocus, optische beeldstabilisatie en LED-flitser. Naast slow-motion video’s kun je hier ook je eigen 4K-video’s mee opnemen.

De 3230 mAh batterij zorgt ervoor dat je de hele dag vooruit kunt zonder dat je het vlaggenschip tussentijds moet opladen. Mocht dat onverhoopt toch een keer nodig zijn, dan hoef je hem maar even aan de oplader te hangen om weer enkele uren vooruit te kunnen dankzij Quick Charge 3.0. Tot slot is hij IP65 en IP68 gecertificeerd en komt hij standaard met Android 7.1 Nougat.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones