Sony Xperia XZ Premium ontvangt veiligheidsupdate

Sony Xperia XZ Premium

Ben jij in het bezit van een gloednieuwe Sony Xperia XZ Premium? Dan kun jij binnenkort een nieuwe update voor jouw toestel verwachten. Deze update werkt de beveiliging van jouw toestel bij naar de laatste standaarden. In dit artikel leggen we uit waarom deze update essentieel is en waar je rekening mee dient te houden tijdens het uitvoeren van de software.

De Sony Xperia XZ Premium is nu sinds enkele maanden te verkrijgen en bezit enkele opvallende kenmerken. Ten eerste het scherm van het toestel dat bijzonder scherp is dankzij de hoge resolutie. Ook bezit het toestel een beest van een camera aan zowel de achter- als voorkant. Hiermee is het toestel een geliefd apparaat onder fotografen. Naast deze kenmerken is het toestel in het algemeen een aangenaam vlaggenschip. Onderdeel van deze ervaring is het up-to-date houden van de software. Sony heeft deze taak uitermate goed begrepen en zorgt ervoor dat hun toestellen altijd goed bijgehouden worden. Ditmaal is de XZ Premium aan de beurt voor een veiligheidspatch.

Sony Xperia XZ Premium

Augustus update

De nieuwe software update zorgt ervoor dat jouw toestel wordt uitgerust met de augustus versie van de Android veiligheidssoftware. Android is eigendom van Google en wordt door dit bedrijf ook veilig gehouden. Fabrikanten, in dit geval Sony, kunnen aanvullende dingen toevoegen aan de maandelijkse update. In deze update worden zo’n kleine 30 kwetsbaarheden uit de algemene Android software verholpen. Sony heeft hierbij twaalf kwetsbaarheden voor de Xperia XZ Premium specifiek toegevoegd. De nieuwe update werkt het build nummer van je toestel bij van 45.0.A.7.90 naar 45.0.A.7.120. Naast dat de update ervoor zorgt dat je toestel weer is bijgewerkt, veranderd er verder niets.

Groot zonde volgens enkele gebruikers van het toestel. Zo hoopten velen dat Sony eindelijk de ‘double tap to wake’ functie zou toevoegen. Hiermee is het mogelijk om het scherm van je telefoon te ontgrendelen door simpelweg twee keer op het scherm te tikken. In de praktijk heel handig, maar helaas voor nu nog een utopie.

Onze tips

Zorg er ten eerste altijd voor dat je telefoon voldoende is opgeladen. Een accupercentage van ten minste 50 procent wordt aangeraden. Meest verstandig is nog om het toestel simpelweg aan de oplader te laten hangen. Verder is het altijd handig om met een Wi-Fi netwerk verbonden te zijn. Indien je de update binnen hengelt door middel van je mobiele databundel kan dit aardig in de papieren lopen. Tot slot is het altijd aan te raden om een back-up te maken van je gegevens. Er gaat eigenlijk nooit iets mis, maar je weet maar nooit.

 

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones