Xperia XZ Premium ‘Rosso’ buiten Japan te koop

Xperia XZ Premium ‘Rosso’ buiten Japan te koop

De rode variant van de Sony Xperia XZ Premium, die door het leven gaat als de ‘Rosso’, is vanaf 10 november in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Of het toestel ook naar Nederland komt, is nog niet bekend. In een eerder stadium was de speciale uitvoering al in Japan te koop, Sony’s thuismarkt.

Afgelopen mei werd al bekend dat Sony met een nieuwe kleur voor diens toenmalige vlaggenschip op de proppen kwam. Nadat het toestel eerder al in onder meer het zwart verscheen, kwam daar nu een rode kleur bij. Deze variant gaat toepasselijk door onder de naam ‘Rosso’ en verscheen in eerste instantie enkel in Japan. Enkele maanden gingen voorbij en nu duikt vandaag het nieuws op dat de nieuwe variant ook zijn weg naar een andere markt heeft gevonden. Retailers in de Verenigde Staten gaan de kleur immers vanaf 11 november verkopen, zo werd vandaag bekend. Hierbij veranderd er qua specificaties niets aan het toestel. Ook het prijskaartje is onveranderd gebleven. Of de rode kleur ook zijn weg naar Nederland vindt, is nog onbekend.

Over de Sony Xperia XZ Premium

De Sony Xperia XZ Premium is het voormalige vlaggenschip van het Japanse Sony. Momenteel wordt deze titel gedragen door de Sony Xperia XZ1, die sinds enkele weken in de winkels te vinden is. Het toestel beschikt over een weergaloos beeldscherm, waanzinnige cameramodule én de beste specificaties van het moment. De Sony Xperia XZ Premium beschikt over een 5.46 inch display met een weergaloze resolutie van 3840 bij 2160 pixels, 4K dus. Daarnaast is het scherm voorzien van een Triluminos display waardoor kleuren levendig en natuurgetrouw worden getoond. Ook is uiteraard de Bravia techniek aanwezig die ervoor zorgt dat contrasten uitstekend worden weergeven. Deze techniek is afkomstig van de tv’s die Sony maakt.

Waanzinnige foto’s

Onder de motorkap wordt de Sony Xperia XZ Premium aangedreven door een Snapdragon 835 processor, momenteel de beste uit het assortiment van Qualcomm. Hierbij krijgt hij ondersteuning van 4 GB werkgeheugen en 64 GB interne opslag. Waar het echter om draait bij de XZ Premium, zijn de camera’s. Aan de achterkant bevindt zich een 19 megapixelcamera welke beschikt over een groothoeklens, in staat is om Super Slow Motion foto’s te maken met een snelheid van 960 frames per seconde én over de allertlaatste snufjes beschikt. Denk hierbij aan elektronische beeldstabilisatie en de 4K-opnamekwaliteit. De selfie-camera heeft een 13 megapixelresolutie en doet weinig onder voor de hoofdsensor. Momenteel heeft de Sony Xperia XZ Premium een adviesprijs van 699 euro.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones