Sony Xperia XZ1 (Compact) krijgt update voor cameraprobleem

Sony Xperia XZ1 (Compact) krijgt update voor cameraprobleem

Bezitters van de Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact opgelet. Er is namelijk een update voor jouw toestel onderweg waarmee het beruchte Sony cameraprobleem wordt opgelost. Gebruikers klagen al enige tijd over vervormde foto’s. Daar komt nu dus een einde aan. Tevens zorgt de update ervoor dat de laatste veiligheidspatch op je telefoon wordt ge├»nstalleerd.

De website SonyXperia.net maakt melding van de update.

Sony staat bekend om diens indrukwekkende camerakwaliteit. Het Japanse bedrijf produceert een breed scala aan consumentenelektronica waaronder high-end camera’s en telefoons. Dankzij deze grote expertise kan men technologieen van de ene productgroep gebruiken ten behoeve van een andere productgroep. Dit doet men dan ook veelvuldig bij de camera’s in haar smartphones die steevast zijn uitgerust met de laatste technieken en beste prestaties. Zo nu en dan gaat er echter iets mis, zoals afgelopen weken het geval was. Onder meer gebruikers van de Sony Xperia XZ Premium en Sony Xperia XZ1 (Compact) klaagden op het forum namelijk over vervormde foto’s. Hierbij lopen de lijnen niet recht in een rastervorm, zoals gebruikelijk, maar meer als een soort ‘fisheye’.

Update op komst

Dit kan een gaaf effect opleveren indien gewenst, maar niet wanneer je gewoon rechte foto’s wilt maken. Voornamelijk in afbeeldingen waarbij veel rechte hoeken te zien zijn speelt dit probleem parten. Enige tijd geleden bracht Sony gelukkig al een update uit voor de Xperia XZ Premium waarmee dit probleem aangepakt wordt. Ook de nieuwste vlaggenschepen, de Xperia XZ1 en Xperia XZ1 Compact, ontvangen nu deze update. Na installatie vind je in het instellingenmenu van de camera een optie waarmee je de ‘distortion’, oftewel vervorming, kunt uitschakelen. Hiernaast wordt je telefoon ook bijgewerkt met de meest recente Android veiligheidspatch, namelijk die van de huidige maand. Aan de Android-versie van je toestel veranderd niks. Het kan overigens tot ongeveer een week duren vooraleer je toestel de update ontvangt. Je hoeft hiervoor niets te doen.

Over de Sony Xperia XZ1

De Sony Xperia XZ1 is het nieuwe vlaggenschip van de gelijknamige Japanse fabrikant. Het toestel beschikt over een helder, relatief compact beeldscherm met diagonaal van 5.2 inch en Full-HD resolutie. Hierbij is het beeldscherm uitgerust met onder meer een Triluminos-display en X-Reality Engine. Technieken die je ook bij de tv’s van de fabrikant aantreft en ervoor zorgen dat beelden haarscherp en vol van kleur getoond worden. Onder de motorkap is het toestel uitgerust met de beste specificaties van het moment waardoor hij razendsnel in gebruik is. Ook de 19 megapixel Motion Eye camera aan de achterkant mag er wezen: 4K-foto’s maken is geen enkel probleem.

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones