Sony Xperia XZ2 Premium officieel met extreme camera’s

Sony Xperia XZ2 Premium officieel met extreme camera’s

Sony heeft vandaag zonder enige aankondig de Sony Xperia XZ2 Premium gelanceerd. Het is een indrukwekkend vlaggenschip voorzien van twee hoofdcamera’s. Ook de nieuwe Sony is gemaakt van glas en beschikt over een gebogen behuizing.

Met de nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium heeft de Japanse fabrikant een indrukwekkend vlaggenschip in de smartphone markt gebracht. De Sony Xperia XZ2 had eerlijk gezegd niet veel pluspunten ten opzichte van de Samsung Galaxy S9 of de nieuwe Huawei P20. Het Premium model daarentegen is wel uitgerust met specificaties waarmee je gerust de Samsung Galaxy S9 Plus aan kunt. Het toestel is gemaakt van 3D gebogen glas dat naadloos in het metalen frame loopt. De Sony heeft een 5,8 inch scherm en een dual hoofdcamera bestaande uit de bekende 19 megapixel Motion Eye camera met 12 megapixel zwart wit lens. Op de dual camera na zijn de meeste specificaties vergelijkbaar met de Sony Xperia XZ2.

Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium met dual camera

De nieuwe Sony Xperia XZ2 Premium heeft een nieuw ontwerp net zoals beide Xperia XZ2 modellen die tijdens het Mobile World Congress 2018 werden gepresenteerd. Sony heeft de traditionele rechte lijnen vaarwel gezegd en de nieuwe lichting is veel meer gerond. Dat valt vooral op bij de achterkant die gebogen loopt. Het vlaggenschip heeft een groot 5,8 inch HRD beeldscherm met slanke randen daar omheen. Dit beeldscherm heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels met traditionele beeldverhouding van 16:9. In de bovenste bezel vind je de 13 megapixel front camera met breedhoeklens. De processor van dit krachtige vlaggenschip is de Snapdragon 845 van Qualcomm. Daar krijg je 6 GB aan werkgeheugen bij met 64 GB opslagruimte. Er is plek voor een microSD kaart. Android 8 Oreo is het besturingssysteem. Waarin deze smartphone uitblinkt ten opzichte van de andere XZ2 modellen is natuurlijk de dual hoofdcamera.

Extreme dual hoofdcamera

Terwijl de Samsung Galaxy S9 Plus twee camera’s heeft en Huawei’s P20 Pro zelfs drie liep Sony nog een beetje achter op dat gebied. Daarin is vandaag verandering gekomen met de Sony Xperia XZ2 Premium. Het nieuwe Japanse vlaggenschip beschikt namelijk over een extreme dual camera opstelling.

Het vlaggenschip is voorzien van een primaire 19 megapixel f/1.8 Motion Eye camera met een 12 megapixel f/1.6 zwart wit camera voor contrast. Je kunt hiermee tot wel 8x digitaal inzoomen en het duo moet extreem mooie foto’s leveren bij weinig licht. Dankzij de speciale AUBE fusion image signal processor worden de beelden van beide camera’s naadloos op elkaar geplakt en krijg je al het goede van de twee foto’s in één. HEt toestel biedt indrukwekkende ISO waardes van ISO 12.800 bij video en ISO 51.200 bij het fotograferen. Je mag dan ook prachtige resultaten verwachten bij weinig licht. Dankzij het duo kun je ook diepte effecten creëren zoals het Bokeh effect.

Sony Xperia XZ2 Premium

Bekijk het laatste nieuws over Sony:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones