Sony Xperia Z5 Compact Premium op komst?

Sony Xperia Z5 Compact Premium op komst?

Onlangs heeft Sony de nieuwe Xperia Z5 serie aangekondigd op de IFA beurs in Berlijn. Deze serie bestaat uit de Xperia Z5, de Xperia Z5 Compact en de Xperia Z5 Premium. Er gaan nu ook geruchten over een premium versie van de Xperia Z5 Compact. De naam hiervan zou dan in ieder geval een hele mond vol worden: Sony Xperia Z5 Compact Premium.

Over de Premium versies

Opvallend was natuurlijk de aankondiging van de Xperia Z5 Premium. Hoewel Sony het toestel maar heel even introduceerde, is het toch een smartphone die anders is dan de rest. Het scherm heeft namelijk een 4K resolutie, tegen een Full HD resolutie van de ‘normale’ Xperia Z5. Dat zijn iets meer dan vier keer zoveel pixels. Ook is de batterij (gelukkig) wat groter, net als het scherm, maar voor de rest is het dezelfde telefoon.

De Compact versie van de Xperia Z5 heeft juist een kleiner scherm met een lagere, HD, resolutie. Volgens het nieuwe gerucht zou de Premium versie van de Z5 Compact een 4,6 inch scherm krijgen met een Full HD resolutie. Daarnaast zou het werkgeheugen worden verdubbeld naar 4 GB RAM en krijgt de batterij 200 mAh meer batterijcapaciteit, waardoor het uitkomt op 2900 mAh. Opvallend is dan wel dat dit toestel meer werkgeheugen zou krijgen dan de Z5 Premium, wat dan toch lijkt op meer dan eigenlijk nodig is.

Tot op heden is niet bekend of de telefoon inderdaad uit zal komen, en tot waar het toestel verkocht zal gaan worden. Mocht Sony er inderdaad voor kiezen om deze telefoon uit te brengen, dan zal het in ieder geval in Japan verkocht gaan worden. Maar om dan nog een vierde telefoon van de Z5 serie ook naar Europa te halen, net nadat Sony de nieuwe telefoons aangekondigd heeft, lijkt ons een beetje vreemd.

(via)

Bekijk het laatste nieuws over Sony:

Meepraten? Geef hieronder je reactie

Op zoek naar een nieuwe telefoon? Wij helpen je graag op weg
nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones
beste smartphones
Beste smartphones