8 juli 2015 door in Sony.

De opvolger van de Sony Xperia Z4 wordt voorzien van een vingerafdrukscanner en deze zal in september aan het grote publiek worden getoond. Dat schrijft Technodify. De Sony Xperia Z5 zal Sony‘s nieuwe vlaggenschip worden en deze zal over flink wat nieuwe features beschikken.

De geruchten

Volgens de geruchten beschikt de verwachte Xperia Z4 over een Qualcomm Snapdragon 410-processor met 4 gigabyte aan werkgeheugen. De displayresolutie is nog puur giswerk, hoewel 2560 bij 1440 pixels al een paar keer genoemd is. Ook wordt er gesproken over een vingerafdrukscanner. Deze wordt waarschijnlijk praktisch vertaald in de powerknop of een home-button. Note: normaal gesproken beschikken Sony-toestellen niet over een home-button.

Daarnaast zal hetzelfde OmniBalance-design worden toegepast en wordt er een flinke 4,500 mAh-batterij geplaatst. Sony-telefoons zijn al relatief energiezuinig, dus we zijn benieuwd wat dit voor batterijduur teweeg brengt. Op de achterkant van het toestel zou een 21-megapixelcamera worden geplaatst met een Sony Exmor RS (IMX230) beeldsensor. Deze zou ook 4K-filmmogelijkheden en HDR-ondersteuning hebben.

Meerdere uitvoeringen

Verder zou er ook gewerkt worden aan een Compact- en Ultra-variant van de Xperia Z5. Een Compact-edition is kleiner, een Ultra-edition juist groter. De Xperia Z4 en Z3 brachten niet echt baanbrekende veranderingen met zich mee, dus de hoop is gevestigd op de Xperia Z5.

De geruchten suggereren dat het toestel in september (tijdens de IFA-beurs?) wordt gepresenteerd en diezelfde maand nog in de Japanse schappen kan liggen.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones