9 augustus 2015 door in Sony.

Alhoewel wij kort geleden de Xperia Z3+ hebben mogen verwelkomen, gaan er nu alweer de geruchten rond dat de Xperia Z5 op de foto is vastgelegd. Vooralsnog gaat het om beelden en kunnen wij een kleine glimp opvangen van wat ons te wachten staat. Specificaties blijven helaas tot nu toe nog onbekend. Naast de Xperia Z5 is ook mogelijk de Xperia Z5 Compact op de gevoelige plaat vastgelegd, aangezien er ook een kleinere variant op een foto te zien is. Op basis van de foto’s kunnen wij al wel bepaalde zaken concluderen.

Eerste indrukken

De powerknop op de nieuwe Xperia Z5 gaat een belangrijke rol spelen. Naast het standaard uitzetten of op standby zetten zal er in de knop ook een vingerafdrukscanner zijn ingebouwd. De positie van deze scanner lijkt een logische keuze, aangezien je vaak met deze knop ook weer het toestel activeert. Of ook daadwerkelijk deze knop ook deze functie extra gaat uitoefenen moet uiteraard nog blijken. Qua ontwerp houdt Sony steevast aan het bestaande ontwerp en wordt de Xperia Z5 de waardige opvolger van de nieuwe Xperia Z3+. Hierin is dus weinig veranderd.

Naamgeving

Of de nieuwe modellen ook werkelijk de Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact zullen gaan heten is nog maar de vraag. Over de nieuwe Xperia Z3+ werd namelijk gezegd dat het de nieuwe Xperia Z4 zou zijn, maar ook deze naam is nog steeds beschikbaar. Toch wordt in bepaalde landen weer de naam Xperia Z4 gebruikt en dan zou de naam Xperia Z5 weer een logische benaming zijn. Het is onbekend wanneer Sony de nieuwe smartphones ook werkelijk gaat tonen. Vermoedelijk kunnen wij de eerste werkend exemplaren op de IFA-beurs in Berlijn zien.

Geef een reactie

nieuwste smartphones
Nieuwste smartphones
goedkoopste smartphones
Goedkoopste smartphones
populairste smartphones
Populairste smartphones